Välkommen till Ajj La Vjoo och Carina Aynsley

                                                     

                                                                            

***

Välkommen till

***

                                                   

FRI FRAKT WEBBSHOPEN!

Vi rustar för Nepals öppning mot omvärlden så vi kan stötta genom att beställa hantverk. Under tiden fortsätter vi kampanjen med fri frakt för allt hantverk från Nepal under hela september! Klicka här för att komma till webbshopen. 

***

31/8: LÄGET FÖR VÅRA FADDERBARN

I dagarna har vi skickat iväg sponsorpengar för våra fadderflickors skolgång september-februari. Nepal är fortfarande under lockdown och läget verkar instabilt överhuvudtaget enligt de uppgifter vi fått. Till vår glädje har vi fått veta att flickorna studerar, men online. Så härligt att det fungerar, tycker vi! 

Fler faddrar behövs. I länder som Nepal är behoven enorma. Är du intresserad av att hjälpa en flicka till utbildning så skicka ett mail till oss. Klicka här. 

***

CAT HOUSES FROM KATHMANDU!

På grund av nedstängning av hela Nepal får vi inte hem varor från våra leverantörer. Vi ber till Universum att de på något sätt klarar sig ur den här ytterst svåra situationen. Nepal är ett av världens fattigaste länder och många svälter nu, både barn och vuxna. 

Så snart det är praktiskt möjligt kommer vi ta hem en sändning med hantverk för att om möjligt hjälpa några människor i Kathmandu. Djuraffären Tasseborg Hund & Katt i Östersund har nu köpt upp så gott som samtliga våra kattologiska produkter vilket vi är tacksamma över. Är du intresserad av katthus och leksaker ta kontakt med dem tills vidare. 

***

BARNEN SVÄLTER!

Många har det besvärligt i Corona-tider. Vissa svårare än andra. I länder som Nepal, helt nedstängt, finns varken sociala skyddsnät, omställningsstöd eller möjlighet till permittering med bibehållen lön. Människor kan inte jobba, får ingen lön, kan inte köpa mat. Barn och vuxna svälter. När landet öppnar upp igen (det ryktas om augusti, men ingen vet) kommer man att behöva oändligt mycket hjälp. Vill du hjälpa oss att hjälpa? Vill du ge ett engångsbidrag till utsatta människor? Vill du sponsra ett barn till utbildning för framtiden? Eller kanske bidra med en säck ris eller två till ett barnhem eller skola? Klicka på denna länk och hör av dig så kan vi hjälpas åt att rädda människoliv. Alla efter sin egen förmåga. 

***

INSTÄLLD NEPALRESA!

Självklart är vår planerade maj-resa till Nepal inställd. Vi återkommer med nytt datum. 

***

Nya varor i webbshopen!

Nu har vi - äntligen - fått hem yogabyxor, fina malas, de populära tovade grytunderläggen, bokmärken av handgjort papper, katthus och djurleksaker av tovad ull, sjalar och en del annat. Det kommer bilder så småningom, men är du intresserad så skicka ett mail så kan vi skicka foton till dess hemsidan är uppdaterad! 

***

3-19/11: Carina är i Kathmandu, Nepal!

Igår kväll, 3/11, checkade jag ut från flygplatsen och in på mitt hotell. Följ min blogg från pilgrimsresa med mera: supercarina.se

***

26/9 -19: Vi har fått brev från Nepal!

Med en hälsning och foto av vårt eget fadderbarn, Esther. Vill även du sponsra en flicka till skolgång och utbildning? Hör av dig!

***

Pilgrimsresa 9-17/11 2019

Den 9-17/11 deltar Carina Aynsley i en pilgrimsresa anordnad av Maritha Bergstrand och hennes nepalesiska vänner. Resan går i tibetansk och buddhistisk anda. Det ska bli mycket spännande och intressant och självklart kommer Carina att blogga så snart tillfälle ges. 

***

Carina Aynsley står på scenen

***

Bus och lek

***

"Remember Mam? Love!"

***

***

Kärlek

***

Våra kattleksaker finns nu att köpa i Östersund!

Våra fina, kattologiska leksaker från Ajj La Vjoo finns återigen på Tasseborgs Hund och Katt i Östersund! De har katthus från Kathmandu, våra kattspön och dammråttor. Plus mycket annat förstås! 

***

***

***

                                  

                            

                                   

                                       

                      

                            

                                

                                           

                               

                                       

                         

                                      

                            

Välkommen till

***

                                                

17/9: LITTERATURKRYSSNING, ÅDALEN 3

Carina Aynsley är tillsammans med tre andra författare inbjuden att medverka Litteraturkryssning med Ådalen 3. Arrangör är Kramfors Bokhandel. Båten avgår från Kramfors kl 10 och under förmiddagen har vi författare scentid samt har möjlighet att signera våra böcker. I Lunde blir det stopp för guidning samt bokförsäljning och sedan styr Ådalen 3 tillbaka mot Kramfors. Vi beräknas vara tillbaka kl 14.

Läs presentationen av Carina här. 

***

12 - 15/9: MINITURNÉ SUNDSVALL-GÄVLE

Sverigeförfattarna Carina Aynsley, Pia F Davidson, Svenåke Boström, Micael Lindberg och Erik Nilshammar är några av de författare som är inbjudna till Akademibokhandeln Vängåvans Höstbokmässa den 12/9.

Det blir även starten på Carina och Pias tredagars turné. Redan samma eftermiddag styr de kosan till Gävle för signeringar utanför ICA Maxi Hemlingby, inne på Ugglans Bokhandel i Valbo samt en stunds signering lördag, söndag och måndag kväll i Gävle Elite Grand Hotells foajé.

Vid alla tillfällen självklart på respektfullt avstånd och med god handhygien. 

Tisdagen är vikt för gemensamt skrivande och framåt kvällningen hemresa till Sundsvall respektive Stockholm. 

Mer information och eventbilder kommer! 

***

12/9 HÖSTBOKMÄSSA SUNDSVALL

Nejdå, jag har inte skrivit fler böcker ännu. Det är bara en liten felskrivning av "Med pirrande mage och stapplande steg", den fina sagoboken för barn i förskole- och skolåldern. 

***

22/8 BOKSIGNERING HUDIKSVALL

Lördag 22/8, kl 11-14 signerar vi på Hudiksvalls Bokhandel. Carina Aynsley och Pia F Davidson. 

***

SKRIVRETREAT!

Stör ej! Vecka 34 är det åter dags för en intensiv vecka, skrivretreat samt ett par signeringar. Denna gång i Högs-Frölland utanför Hudiksvall.

***

SKRIVRETREAT!

Vecka 27 befinner sig Carina Aynsley på skrivretreat i vackra Järvsö. Där kommer hon att försöka färdigställa manuset till sin humoristiska och mustiga skröna - utgivningsdatum förhoppningsvis i höst. Håll tummarna! 

***

NYTT MANUS!

När Carina inte tjänstgör på Vängåvans Bokhandel filar hon febrilt på synopsis till ett nytt manus. Hemligt ännu så länge! 

***

NY, SNYGG FÖRFATTAR-ROLLUP!

***

Grannen from Hell har fått superfina recensioner!

Bokbloggen Boklysten:

" ...  oväntade vändningar och hisnande förvecklingar som får mig emellanåt att skratta högt ... Grannen from hell är en lättläst och enormt underhållande berättelse ... Jag vill definitivt läsa mer av den här författaren!"

Läs hela recensionen

***

Vad är en riktig kvinna?

Smakprov ur Carinas rosade novell, Riktiga kvinnor.

                                            Klicka här! 

(Ur novellsamlingen Över en sommarfika)

Beställ här!

***

Vill du börja skriva? Känner att du behöver ett par  tips på vägen? Då kan Sverigeförfattarnas bästa skrivtips vara något! Carina Aynsleys kapitel/råd är Våga ta paus. 

Pris  50 kronor. Beställ här! 

***

  • Carina Aynsley
  • Ajj La Vjoo - 90 dagar i Nepal
  • Synd - ljudbok/Storytel
  • Grannen from Hell
  • #Älskanoveller-30 nyanser av kärlek
  • Med pirrande mage och stapplande steg
  • Glad novellist
  • #Älskanoveller - 26 nyanser av Sverige
  • Över en sommarfika
  • Över en fika

***

***

                                      

                         

                                       

                               

                         

                                         

                                    

                                           

                                                      

TREVLIGA NYHETER!

                                                

***

                                                            

FRI FRAKT WEBBSHOPEN!

Vi rustar för Nepals öppning mot omvärlden så vi kan stötta genom att beställa hantverk. Under tiden fortsätter vi kampanjen med fri frakt för allt hantverk från Nepal under hela september! Klicka här för att komma till webbshopen. 

***

1/5: HJÄLP OSS TÖMMA LAGRET! FINA PRESENTER MM

Som väl alla är införstådda med så här i pandemitider har Ajj La Vjoo inte haft möjlighet att medverka vid marknader och mässor etc. Den senaste var SeniorExpo i Östersund i januari.

Vi beställde hem ett ganska stort parti varor från Nepal i slutet av november och det mesta ligger tyvärr kvar i vårt lager. Där gör de ingen glad och vi har därför beslutat att köra en kampanj i maj-augusti med sänkta priser och fri frakt! Klicka här för att besöka vår webbshop. 

***

13/3: Kyrkokonsert och boksignering med Tommy Nilsson

Tommy Nilsson höll kyrkokonsert på Alnö KyrkaSjälvklart var Vängåvans Bokhandel på plats (i form av Carina Aynsley) för att marknadsföra hans bok Om. 

***

25/11: uppdrag på Vängåvans Bokhandel!

Från och med 25 november kommer Carina Aynsley att arbeta deltid på Vängåvans Bokhandel i Sundsvall. Vi ser fram emot det nya uppdraget med stor glädje, vi ses på Vängåvan! 

***

1/9 2019: nytt uppdrag

Från och med första september ingår Carina Aynsley i Mässkonsult Nords team. Uppdraget är att sälja monterplatser till hugade utställare till alla trevliga mässor i Mellannorrland. Carina är själv van mässdeltagare (ExpoNorr Östersund, Vårmässan Sundsvall, Leva & Bo Sundsvall, Bokmässan Göteborg, SeniorExpo Östersund, Stora Nolia Umeå, Stora Nolia Piteå med mera) och tycker uppdraget är både roligt och ärofyllt. Aktuell mässa just nu är Jämtlands Dryck & Deli som går av stapeln i Östersund 8-9/11. Är du intresserad av att ställa ut (mat, dryck, godsaker) så hör av dig! 

***

10/8 -19: skoldags

Skoldags igen! Passa på tillfället att införskaffa den här tidlösa sagoboken, lämpad för högläsning och samtal med dina barn, barnbarn eller varför inte på förskolan? Boken innehåller små, illustrerade berättelser om första skoldagen, utanförskap, tidsmaskiner och spöken. Och vad är egentligen en skugga?

Till och med Prinsessan Estelle har ett exemplar av den här fina boken, "Med pirrande mage och stapplande steg". 

Beställ din bok här! Just nu skolstartspecial, 150 kronor inkl porto. 

ERBJUDANDET GÄLLER AUGUSTI UT!

***

22/7 -19: Seniorshop

Efter att ha arbetat heltid med Sveriges Seniorshop Västernorrland, Jämtland, Hälsingland sedan 2017 har jag överlåtit verksamheten till Aina Sundbaum, Fränsta.

För bokning och/eller frågor:

Aina 070/295 74 53

www.seniorshop.se

***

7-8/4 -19: Sverigeförfattarnas novelldrottning 2019

Även årets upplaga av Sverigeförfattarnas Litteraturkryssning innehöll en novelltävling, denna gång med tema "författardrömmar". Jag är stolt och glad över att få berätta att en enhällig jury valde mitt bidrag Du eller ingen som vinnare. Klicka här för att läsa novellen. 

***

10/1 -19: vår nya bokhandel!

Missa inte vår nya, fina bokhandel: 

Bokhandel * Vänners böcker

Just nu har vi fyra gästspelande författare samt en översättare: Micael Lindberg, Per Berg, Birgitta Andersson, Lill Viljesten och Dorothea Liebel. 

***

sept -18: Grannen from Hell har varit ute och rest!

Bokbloggare Autumnleaf: "Fastnade direkt för berättelsen. Men tänkte snabbt att jag redan listat ut hur det hela låg till och kände en liten besvikelse. Men blev grundlurad då inget var som jag trodde.  Otroligt mysig och fängslande liten historia. Lättläst och perfekt läsning i hängmattan. Och de sex små berättelserna var av oväntat innehåll. Korta och annorlunda."

Betyg: 5 av 5

***