recensioner

roman

***


Grannar ... änglar och demoner

"Författarinnan Carina Aynsley beskriver med stor träffsäkerhet relationer, bland annat hur de kan förändras när någon drabbas av demens samt den stora betydelsen av hur man blir bemött i livet."

"Carinas språk är vackert och sprudlande. Jag älskar allt hon skriver!"

***

Grannar ... hämndens timma

"Nästan som en deckare, så spännande!"

" ... riktigt bra feelgood, med kärlek, vänskap, god mat, humor, komplicerade relationer och ett spännande avslut!"

"När kommer trean?"

" ... överträffat sig själv och jag är väldigt intresserad av vad hon kommer att presentera i sitt fortsatta författarskap!"

" ... är lättlästa och mycket välskrivna böcker som du inte får missa!"

"Jag saknar beskrivning av maten och recepten!"

"Så autentiska dialoger!"

***

Grannar ... i nöd och lust

"Det bästa du har skrivit!"

"Åh, så mysiga recept, vi ska prova något på semestern!"

"Undrade hur du skulle få ihop det på slutet, men det gjorde du mästerligt!"

"Har provlagat flera recept, så bra!"

"Är det sant att Jari-Pekka finns i verkligheten? Helt otroligt."

"Min man köpte del 1 till mig, nu måste jag ha nästa del!"

***

52 år och okysst

"Nu har jag läst klart Carina Aynsleys bok '52 år och okysst'. Om du söker en feelgood med inslag av skröna, humor, kärlek (av alla sorter), en rörande beskrivning av mor/dotter-relation samt blockeringar som uppstår på grund av svek - då ska du läsa den här boken! Dessutom tas man med på en resa i både tid och rum. Jag har skrattat, gråtit och fnissat!" Pia F Davidson, författare

Birgitta Backlund, författare och bokrecensent: "I ärlighetens namn är jag ganska trött på gullig feelgood, jag tycker att den ena boken är den andra lik. Jag föredrar fräcka uppstickare, skrivna av författare som vågar ta ut svängarna – och som fixar det utan att göra avkall på den språkliga kvaliteten. Här träffar Carina Aynsley mitt i prick. Hennes senaste bok 52 år och okysst är en mustig och härlig skröna med många dimensioner. Författaren backar varken för livets glädjeämnen eller svårigheter och kryddar gärna sin berättelse med erotiska inslag. Men hon går aldrig över gränsen. På ett finurligt sätt portionerar hon ut bokens innehåll i väl avvägda doser, tills de slutligen exploderar i ett crescendo.

52 år och okysst är en charmig och rörande berättelse i Forrest-Gump-stil. Men den här bokens huvudkaraktär, ungmön Lotten, förflyttar sig inte springande genom livets labyrinter. Från den lilla hälsingebyn Järvsö får vi följa henne på en svindlande färd ut i vida världen. Under resans gång blir hon förgiftad, förförd och förälskad och hon får uppleva sin första kyss och kärlekens bitterljuva sötma. Det är en skröna, visst, men ibland sätter man faktiskt skrattet i halsen. Denna bok har även ett djup som man kanske inte tänker sig när man börjar läsa det första kapitlet.

En gång i tiden var jag med och utsåg Carina Aynsley till ”Norrlands novelldrottning”. Nu ger jag henne ytterligare ett epitet, ”Skrönornas mästarinna”. Jag känner ingen som kan skriva som Carina, hon är fullständigt galen och helt oförutsägbar. Men hon skriver med glimten i ögat, ömsint och kärleksfullt.

Inlägg på Instagram av Ina på Vängåvans bokhandel, konto @wowzadelux: "Glad fredagskväll bokkompisar! Nu är det boktipstajm igen! Vår fina kollega Carina Aynsley har i dagarna släppt sin bok "52 år och okysst" Moi hade den stora lyckan att få testläsa den, och låt mig bara säga att det här är riktigt jäkla bra! Vi får följa Lotten och hennes uppvaknande som kvinna och människa. Den tar oss på fler än ett äventyr (och nu menar jag alla möjliga sorters äventyr, om ni förstår hur jag menar. Annars menar jag baochickabao ) från Järvsö till evigheten. Eller näe, men över halva världen iallafall. Det är en makalöst underhållande, lätt erotisk skröna och jag älskade varje sekund av den! Carinas språk är ljuvligt. Det besitter en oerhörd livsglädje och det liksom glittrar och spritter om varje ord Så för att göra en lång historia kort, läs den. Det är ett härligt persongalleri med några välkända cameos och fantastiska miljöbeskrivningar. Jag känner både hur det doftar och hur luften känns på skinnet. Den är top notch! Djävulskt bra! Och het Jag hann bli lite generad (blyg viol här!)"

Eric Nilshammar, författare: "Lite Paasilinna goes erotic!"

Läsaromdömen:

"Köpte ett ex av din bok till min man som är från Hälsingland och nu sitter han och läser och skrockar och skrattar och ber mig beställa 5 ex till. Nu ska hans hälsingevänner få varsitt exemplar!!"

"Detta kommer att bli en härligt rolig film på bioduken!"

"Jag läser din bok och DEN ÄR SÅ BRA!"

"En riktigt välsmakande bok du skrivit!"

***

noveller

***


Lite salt, lite surt och resten sött

*Helt klart en bladvändare!  *Berättelser som berör och som stannar kvar!  *Novellen 'Medan rosorna blommar' - så rörande! Ser inget för tårarna.  *Jag älskar dina berättelser!  *'Ett vaniljhjärta' - åh, vilken vacker berättelse!  *Jag kan känna kaffedoften från fiket!  *Lättläst och charmig, bra språk!  *'Pieklo Tez' - jxxxxa bra! Fantastisk!  * Roande läsning  *Nu har jag läst 'Ett vaniljhjärta till påtåren - den är underbar!  *'Fripassageraren' är spännande, höll mig fast till sista ordet, betyg 4/5"  *'Medan rosorna blommar' är min favorit, högsta betyg! *'Tolv miljoner anledningar', spännande, många vändningar. Mycket bra!  *'Emser', den var så bra!   *Ett strålande vackert språk!  *Fina tänkvärda noveller, jag är glad att jag köpte din bok! *Så bra läsning, avkopplande de luxe!* *Top notch!*

"Carina Aynsley är drottningen av noveller och andra korta texter ...

***

Med pirrande mage och stapplande steg

"Jag vill bara berätta att jag köpte boken "Med pirrande mage och stapplande steg" av min författarkollega Super-Carina Aynsley och nu har jag läst den varje kväll för min 6-åriga dotter. Hon längtar efter varenda ny berättelse och inte ens den nya Bamse-tidningen har blivit läst. Varje historia är jättebra och passar så perfekt för ett barn som precis börjat i skolan. Och berättelserna är precis lagom långa för högläsning."

"Jag har läst din och din svärfar Jimmys berättelser och de är båda så fina. Jag fick faktiskt tårar i ögonen."

"Hej Carina, vill bara säga att min dotter älskar boken Med pirrande mage och stapplande steg. Hon ligger som ett ljus i sängen och lyssnar och då och då kommer hon med egna funderingar."

slutsåld

***

Över en sommarfika

"Eftersom jag själv medverkar i den här novellantologin, som handlar om Livets Mening, så tänker jag inte betygsätta den – men jag tänkte tipsa om vilka noveller jag tyckte bäst om! Riktiga Kvinnor av Carina Aynsley. Om hur två streck på en graviditetstest kan tolkas på så olika sätt."

Smakprov ur Carinas rosade novell, Riktiga kvinnor.  Klicka här! 

slutsåld

***

Över en höstfika

"Tyckte Din novell var mycket gripande och BRA Super-Carina Aynsley och blev tårögd när jag läste den."

"Jag vill bara berätta jag tycker väldigt mycket om din novell. Den är (i mitt tycke) en av de bästa novellerna i antologin. Jättefin. Och du lyckades verkligen knyta ihop novellen, vilket inte är så lätt alla gånger. Ville bara att du skulle få veta det!"

"Åh, nu har jag läst din novell i Över en höstfika. Den är underbar!"

slutsåld

***

Över en vinterfika

"Jag hade såklart med boken på semester ... kunde inte lägga den ifrån mig."

"Vilken fantatiskt bra läsning!"

slutsåld

***

Över en vårfika

"Ett helt gäng välskrivna noveller." 

"De spänner från vemod till det mer makabra – nåt för alla med andra ord!!"

slutsåld

***

Bakom masken

"Har nu läst hela novellsamlingen "Bakom masken"! Har inte hittat någon plats att gilla dina tre bidrag, så det får bli här: GILLA, GILLA, GILLA! "

"Jag har läst dina tre noveller i samlingen "Bakom masken" och tyckte verkligen mycket om dem! Jag har inte läst noveller sedan jag var liten och läste "Veckans chock" varje gång jag sov över hos min moster."

"Fripassageraren (4/5) - spännande, höll mig fast till sista ordet, berättelsen verkligen flög förbi."

"Medan rosorna blommar (5/5) - min favoritnovell i antologin, både sorglig, fin och får läsaren att tänka till. Intressanta huvudkaraktärer."

"Det här är en härlig blandning berättelser med det gemensamma, bakom masken, som berättas på fjorton olika sätt. Jag sträckläste boken och rekommenderar den varmt. Det är härliga berättelser, oväntade upplösningar, bra språk och välgjord. Läs den! Den får fyra stjärnor av fem möjliga."

Carina Aynsleys noveller: 

  • Nio miljoner anledningar: Många vändningar. Spännande. Intressant. Mycket bra. 
  • Fripassageraren: Precis min typ. Väldigt bra. Gullig. Slutet ... 
  • Medan rosorna blommar: Lite underlig. Sorgsen. Gullig. Okej. 

slutsåld

***

#Älskanoveller - 30 nyanser av Sverige

"Sedan finns det förstås en handfull noveller som jag fastnar extra för. Dessa är, utan inbördes ordning: Carina Aynsley – En doft av Emser, Ebba Range – Lidelse-fulla begär, Anna Wahlgren – Väck mig inte om jag drömmer, Jessica Svensson – Mellanrum"

"Läser din novell. Åh. Så vacker. Blev så starkt berörd. Tårögd. Vilken underbar novell!"

"Har läst din novell. Så fin. Så välskriven och dramaturgisk perfekt."

"Har läst novellen En doft av Emser av Super-Carina Aynsley. Så då mår jag bra resten av dagen."

"Emser den var såååå bra."

"Din novell älskar jag - den gör mig varm och mjuk och förhoppningsfull, känns väldigt äkta!"

”Läser noveller som får hjärtat att hoppa, pirra, gå i tu och värmas. Tack alla författarna till ‪#‎Älskanoveller - 30 nyanser av kärlek”.

"Läst din novell i ‪#‎Älskanoveller‬ och den är helt Underbar!"

slutsåld

***

#Älskanoveller - 26 nyanser av Sverige

"En klar normalfördelning med tyngd i mitten, några svagare inslag och så några riktiga guldkorn (hunden Stalin, de jävla galonisarna och han som han först... Och så Viktigt meddelande till allmänheten icke att förglömma). "

"Fan Carina! Du skriver så himlans bra! Pulshöjning och med hjärtat i halsgropen!"

"Jag gick rakt på det göttiga och läste din novell först, jisses vad bra Carina! Så spännande! Känns som att du har tänkt, 'ok, vi utgår från det värsta, nu hur kan vi få det att bli ännu värre?'"

"Gillade den skarpt. Du lyckas baka in en mindre roman på få sidor:-) Spännande och bra skrivet! En deckare i mini-format."

"Vilket driv, vilket tempo! Inte många lugna stunder här inte. Spännande."

"Vilka bra noveller, rekommenderar varmt att köpa boken!!!"

"Jättebra! Så spännande på så kort tid."

slutsåld

***
                                

övrigt

***


Ajj La Vjoo - 90 dagar i Nepal

"Carina, du underbara människa! Igår fick jag din bok i posten och idag har jag sträckläst. Vilken historia, fylld med så mycket kärlek! Du skriver … lätt och roligt och boken lämnar efter sig en värme blandad med tacksamhet och lite eftertänksamhet. Tack för att du åkte, tack för att du skrev och tack för att du delade!"

"Det är svårt att inte tycka om den."

"Nu har jag läst klart din fantastiska bok Tack för några härliga stunder."

"Har nästan läst ut boken, den är underbar, man lever med i barnens liv och historia. Och du har formulerat allt så enkelt, HÄRLIGT, HÄRLIGT!"

"Har nyss läst ut din bok, underbar, man får en tår i ögat då och då. Mycket bra, så fortsätt o res, men framför allt fortsätt o skriv."       

"Vill sända ett STOOOOOORT tack till Carina Aynsley för din fantastiska bok "Ajj La Vjoo - 90 dagar i Nepal", jag- som inte ens gillar att läsa- har slut på bok efter bara 3 dagar av semestern...!"

”Du får inte ändra något i boken. Den är så stark och känslosam.”

"Jag brukar inte läsa böcker men den här är mycket lättläst och spännande." 

"Jag läser en liten bit i taget i din fina bok - och önskar att jag ägde en bit av ditt mod ... :)"

"Har läst din bok och njutit av varje mening!!! Gulledej som skriver med sån känsla att jag nästan tror att jag varit med och upplevt allt med dig!"

"Jag hann till femtonde dagen, då öppnades kranarna.. Vi har det fantastiskt bra här i Sverige vad vi än hittar på å gnälla om så har vi det SÅ bra!"

"Du visade bilder och berättade om Nepal, jag köpte boken. Tänker nu mycket på gatubarnen i Nepal! Läste boken, det blev hårdläsning till sista sidan."

"Har nu läst din bok.Den är så härlig å alldeles underbar! Jag hoppas jag får läsa fler böcker av dig i framtiden."

"Tankarna går till ett Torsten Ehrenmark-kåseri, men med en allvarlig underton."

"Avslutade kvällen med Carina Aynsleys fantastiska bok har kommit fram till dag 49 "Tankensdag". Du är härlig Carina underbara historier o bilder."

"Har börjat läsa boken och trots att jag har följt din blogg så noga så är det nästan omöjligt att sluta läsa den."

"Du har skrivit boken som ingen annan kunnat göra, och mitt i allt elände kunde du även få fram humor. Du berättade och skrev så levande att det kändes som om jag varit med där."

"Hej! Din bok var underbart skriven. Länge sen jag läste en så välskriven bok. Tack för att du skrev den!"

"Nu har jag sträckläst din bok, jättekul verkligen! Det man kändes som man verkligen var på plats. Tack för en trevlig läsning."

***


ljudbok

***

"I början är jag tveksam, men efter hand växer det här för mig. Det är en konst att beskriva en människa som läsare och lyssnare älskar att hata."

"Jag har lyssnat på dina noveller. Allihop. Bitte var ju en höjdare. Förstår hon är arbetslös - lite dryg att ha å göra med. Snyggt hopknutet på slutet."

***