fadderbarn - ingen kan rädda alla, men alla kan göra något

ajj la vjoo har ett fadderbarn

***


  • Carina och Esther Chepang, 7 år

Ajj La Vjoo har ett fadderbarn. Det är den fina flickan Ester Chepang som kommer från Dandebas Makwanpur-distriktet, drygt tre mil utanför huvudstaden Kathmandu. År 2009 avled flickans far efter att ha blivit ormbiten när han var ute i djungeln för att leta honung. Esthers mamma väntade barn, men fyra månader efter födseln lämnade hon sina två döttrar och rymde med en man. Barnen for illa, ingen såg till dem och de fick mest klara sig själva. En kvinna från en närbelägen kyrka tog med Esther till Kathmandu för att försöka hitta ett hem till henne. Så småningom hamnade Esther på Moonlight Childrens Home. Esther och de andra flickorna på barnhemmet behöver fler faddrar! Det kostar att hålla barnen i en bra skola: uniform, skolavgifter, läromedel och så vidare.

***

brev från vårt fadderbarn

Det välkomna brevet innehöll en hälsning och foto av vårt fadderbarn, Esther.

Ajj La Vjoo hjälper ett antal flickor på ett kristet barnhem utanför Nepals huvudstad Kathmandu med skolavgifter. Vi har i nuläget femton faddrar i Sverige och vi gör en insamling två gånger per år. 

Vill du också hjälpa en flicka i ett av världens fattigaste länder till utbildning? Hör av dig! 

***

                                    

                                                  

                                                

hjälp en flicka till ett värdigt liv

***


Tack vare fadddrar i Sverige har Esther, Mana, Anjara, Saradja, Angila, Shanti, Sumina, Sirjana, Nirjala och Anisha möjlighet till skolgång och utbildning.

Två gånger om året (februari och augusti) samlar vi in pengar från de femton fadderfamiljerna och gör en överföring till barnhemmet Moonlight Childrens Home. Pengarna är öronmärkta till flickornas skolavgifter. 

Vill även du stötta en flicka?

Kontakta mig!

***

Ingen kan rädda alla, men alla kan göra något. Kan du? Vill du?

För 10 Euro i månaden (eller mer om du vill) hjälper du en flicka att fullfölja sin skolgång. Bra skolor kostar i Nepal: avgift, uniform och läromedel. Minst en gång per år får du personlig rapport och foton på ditt fadderbarn direkt från barnemmet. 

Vi förmedlar kontakten med barnhemmet!

***

***

                                                   

                                                   

moonlight childrens home

***


Ajj La Vjoo samarbetar med Moonlight Childrens Home, ett barnhem för flickor i stadsdelen Lalitpur, Kathmandu. Barnhemmet är beläget en mil utanför stadskärnan där luften är lättare att andas och omgivningarna är gröna och vackra. Man bor granne med bergen och har vidunderliga vyer. 

Att driva barnhem i Nepal är inte lätt. Kostnaderna är höga och det gäller att hitta sin utkomst. På Moonlight Childrens Home odlar man egna grönsaker samt håller en del djur. Särskilt i april månad är kostnaderna skyhöga; en ny skoltermin börjar och man har utgifter för skolböcker, uniformer och terminsavgifter. För att bli mindre sårbara vill man gärna ha flera sponsorer till samma barn.

Barnhemmets grundare, Mister Bimal Osti, har blivit en av våra närmaste vänner i Nepal och ett besök hos Bimal och "hans" flickor är ett måste när vi kommer till Kathmandu. För närvarande härbärgerar man 21 flickor, men ambitionen är att så småningom kunna ta emot ytterligare nio. Hittills har vi värvat femton fadderfamiljer här i Sverigen och tillsammans supportar vi åtta flickors skolgång! Fantastiskt!

På förekommen anledning vill vi betona att det är ett långsiktigt åtagande! Det är barn det handlar om, barn och deras skolgång. Du bestämmer själv vilket belopp du vill investera i per månad (100 eller 200 kronor brukar vara lämpligt). 

Barnen är mycket intresserade av oss, våra familjer och vårt liv. Att skriva en rad då och då samt bifoga ett par  foton via mail är mer uppskattat än du kan ana. 

Är du intresserad av ett fadderbarn? Alternativt bidra mer sporadiskt? Hör av dig så förmedlar vi kontakten! Vi samlar in faddrarnas bidrag två gånger per år och transfererar till barnhemmet för att minimera bankavgiften. 

***

***