media

våren 2022: hola folkhögskolas skrivtävling

"Hej och tack för din medverkan i Litterärt skrivandes skrivartävling på Littfest! ... En berättelse som fick mig att skratta! En farsartad historia om en get som kan prata och smörar in sig hos Maggan som sitter och njuter av livets goda. Absurdism och humor för fulla muggar. Tack för att jag fått läsa!"

Så lyder brevet jag fick från Hola Folkhögskola. Förutsättningarna för tävlingen var: Välj en mening på sidan 34 ur valfri bok.

Boken blev Maud Deckmars roman "Gud i Bardolino” och berättelsen är en slags (makaber) fortsättning på novellen ”Teodor”, publicerad i min novellsamling ”Lite salt, lite surt och resten sött” augusti 2020 (Bokförlaget K&R AB).

Läs vinnarnovellen här!

Saxat från Facebook: "Hahaha, vilken underbar, jävla novell!! Du är bäst! ❤ 😂"

***

tidningen härjedalen om turnén "härliga härjedalen" - juli 2019

"Fjorton författare till Härjedalens litteraturfestival: "Största hittills"."

"Carina Aynsley från Sundsvall arbetar på en bok som handlar om både Sverige och Nepal.

- Det är ett stort projekt. Jag har arbetat med gatubarn i Nepal, och det var så jag kom in på den litterära banan. Snart kommer jag göra en pilgrimsvandring till Nepal, och i min kommande bok kommer både Nepal och Sverige finnas med, säger Carina."

***

walk of fame - författarkurs.se

Klicka här för att komma till författarkurs.se

"Carina Aynsley är en produktiv författare som just nu är aktuell med sin roman Grannen from Hell. Lisa från Gävle reser till Koskenjärvi i norra Finland för att söka sina rötter. Det visar sig vara en inte helt enkel uppgift och de två semesterveckorna blir mer händelserika och livsavgörande än hon kunnat ana. Boken utvecklar sig till en salongskomedi som skulle kunna platsa på någon av Stockholms privatteatrar med förvecklingsföreställningar på repertoaren. En så osannolik berättelse att den nästan kunde vara sann.

Författaren Carina Aynsley är känd som Sveriges novelldrottning. Hon har bland annat medverkat i novellantologier från Ariton förlag: #Älskanoveller – 32 nyanser av kärlek (en uppföljare till #Älskanoveller), De sju dödssynderna; högmod, girighet och vällust samt Över en fika. Hennes senaste novell Riktiga kvinnor i antologin Över en sommarfika handlar om barnlöshet, frivillig och ofrivillig och är till viss del självupplevd.

I början av juni 2014 gav Ariton Förlag ut novellantologin ”Insikter” där 32 författare delar med sig av om hur och varför folk kommit till insikt. Carina Aynsley medverkar med novellen ”En livstid”, som utspelar sig under hennes volontärtid i Kathmandu. Läs mer om Carina på Aritons förlag!

***

torg och marknadsnytt - knallarnas egen tidskrift

Mars 2016:

Tråkigt efterspel från julmarknaden på Sergels Torg, där vi tyvärr deltog. Arrangören, City i Samverkan, bidrog med falsk marknadsföring (enligt de flesta av oss försäljare) och brutna löften.

***

tidningen gt ,18 september 2015

"Ajj La Vjoo - till förmån för utsatta kvinnor och barn

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något är Carina Aynsleys motto. Carina är författare och föreläsare, hon reser landet runt och signerar böcker, visar bilder och berättar om sitt älskade Nepal. Hon importerar även hantverk för att stötta kvinnor och barn i det oerhört fattiga landet."

***

västerbottenkuriren, 3 augusti

En pigg och glad liten flicka ville prova vår hat with long hair och jag höll upp spegeln så hon skulle få se sig själv. En fotograf från Västerbottenkuriren fångade situationen och resultatet blev ett härligt kort som publicerades på nätet söndag 2 augusti.

I måndagens pappersupplaga upptar fotot nästan en helsida. 

Roligt tycker vi, så klart. Hela dagen kom besökare till vår monter som ville prova "den roliga hatten". 

***

besök från nepal; mr bimal osti, hope stitchin/milvea

Foto: privat

Vi har haft celebert besök, Mister Bimal Osti från Hope Stitching, Lalitpur, Kathmandu. Han är arbetsledare i den systudio utanför Kathmandu där Milvea har sin verksamhet. Tillsammans har vi deltagit i olika aktiviteter för att medvetandegöra svenska folket om den katastrofala situationen i Nepal och vi har också arrangerat en insamling för Milveas räkning. 

Sundsvalls Tidning intervjuade Bimal om den katastrofala situationen i Nepal.

***

walk of fame - författarkurs.se

Foto: Jennie Staaf

Författarkurs.se hemsida: 

"Författaren Carina Aynsley är just nu aktuell med bidrag till ytterligare tre nya novellantologier: den 22 maj släpps:#Älskanoveller – 32 nyanser av kärlek (uppföljare till #Älskanoveller) och självfallet är Carina med. December 2015 beräknas Ariton Förlags tre första böcker i serien De sju dödssynderna komma ut; högmod, girighet och vällust. Man har inte haft en öppen uttagning, istället blev 24 författare tillfrågade om de vill medverka med sju noveller. Under 2015 publicerar Ariton Förlag även uppföljaren till novellsamlingen Över en fika.

I början av juni 2014 gav Ariton Förlag ut novellantologin ”Insikter” där 32 författare delar med sig av om hur och varför folk kommit till insikt. Carina Aynsley medverkar med novellen ”En livstid”, som utspelar sig under hennes volontärtid i Kathmandu. Läs mer om Carina på Aritons förlag!

Hon bidrog även med en novell i novellsamlingen #Älskanoveller. Boken kan beställas här. Carina har dessutom gett ut bloggboken Ajj La Vjoo – följ hennes blogg Författarkvinna för att läsa mer.

Carina har tidigare gått Författarkurs 1 -3 – och jag har just nu nöjet att få följa hennes skrivande i kursen ”Skriv som en journalist!” "

***

gefle dagblad 17 november, författarfika på café lido, gävle

Tre författare; jag, Birgitta Backlund och Carina Cefa-Öhrlund befinner oss just nu på boksläppsturné där vi besöker respektive författares hemorter för att lansera novellantologin "Över en fika". Boken innehåller 32 berättelser som alla utspelar sig i cafémiljö. På tisdag mellan 16 och 18 befinner vi oss på Café Lido i Gävle.

***

pressrelease "över en fika"

"FIKARELEASETURNÉ PÅ 28 ORTER FRÅN ROBERTSFORS I VÄSTERBOTTEN TILL VADENHÖG PÅ ÖSTERLEN

Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar event, filosoferar och löser världsproblem. I Ariton Förlags tredje novellantologi har vi samlat 32 vardagsbetraktelser där vanliga människor gestaltas med sina funderingar och handlingar kring livets utmaningar och glädjeämnen. På lördag startar vår fikareleaseturné där vi firar novellantologin över en fika. Välkommen att besöka oss på en eller flera orter, från Robertsfors i Västerbotten till Vadenhög på Österlen."

 

***

expressen 14 juni 2014

Från Expressen

Den här artikeln har inte så mycket med mitt författarskap att göra, men den är kul och vi tar den med ändå. 

”För att lyckas med nätdejting måste man vara tuff, enligt Carina Aynsley, 52, från Sundsvall. Hon träffade sin make Bobby Aynsley på E-Darling 2011. Nu tävlar de i frågesport tillsammans, reser och skriver böcker.

- Det var jättepirrigt och hemskt i början, men det var bara att köra på, säger Carina Aynsley.

I augusti 2011 började de skriva till varandra, och i slutet av månaden träffades de för första gången. Carina satte sig på tåget och åkte 21 mil för att träffa Bobby i två timmar.

- Det var nervöst som tusan. Jag är inte så van och det var ju väldigt mycket spänningar, men det släppte ganska snabbt, säger Bobby Aynsley.

Kring jul gjorde Carina en volontärresa till Nepal. När hon kom hem mötte Bobby henne på Arlanda.

- Då kände jag, wow, han är fortfarande här. Sedan dess har vi inte varit skilda åt, säger Carina.                               

Josefine Julén"

***

sundsvalls tidning 5 juni 2014

Carina Aynsley i Bredsand medverkar just nu i två nyutgivna novellsamlingar. Den 6 juni deltar hon i litteraturscenen vid Vängåvan.

"#Älskanoveller - 26 nyanser av Sverige" startade som ett upprop på Facebook, där en vän till Carina Aynsley ville skriva en bok tillsammans.

Susanne Holmlund

060-197278susanne.holmlund@st.nu

***

dagbladet sundsvall maj 2014

Foto: Carinas kamera

"Carina Aynsley är en av 24 författare som är uttagen i "Novellernas mello"

Carina Aynsley är uttagen till "Novellernas melodifestival".

Projektet heter #Älskanoveller – 26 nyanser av Sverige och startade på Facebook. 24 författare från hela Sverige, både debuterande och etablerade, har skrivit om vad som hände den 10 oktober.

Carina Aynsley, från Sundsvall, är en av dem som blivit uttagen att få vara med i boken.

Boksläpparfesten blir i Stockholm den 17 maj och fortsätter sedan sitt turnerande runt om i landet. Den 6 juni kommer den till Akademibokhandeln Vängåvan.

***

aftonbladets resebilaga april 2012

Aftonbladets Resebilaga april 2012 innehöll bland annat en intervju med mig om min bok  Ajj La Vjoo - 90 dagar i Nepal. Resebilagan låg ute i butikerna i en hel månad och var naturligtvis bra reklam för boken. 

     Aftonbladets Resebilaga april 2012 innehöll bland annat en intervju med mig om min bok  Ajj La Vjoo - 90 dagar i Nepal. Resebilagan låg ute i butikerna i en hel månad och var naturligtvis bra reklam för boken. 
     Foton: privata

***
***

mars 2020: "mitt corona-år"

***

Foton: Privat

Artikeln publicerades i samtliga hälsingetidningar samt i Sundsvalls Tidning under mars 2020. Korta utdrag: 

"2020 skulle bli hennes år."

"– Jag hade känslan av att allt höll på att falla på plats. Det kändes som man levde livet på en räkmacka, säger Carina Aynsley."

"Sedan kom pandemin och ställde allt på ända."

"– Men när våren kom bestämde jag mig för att ingenting blir bättre av att jag gräver ner mig. Det gäller att gilla läget för att hålla sig mentalt frisk och stark, säger Carina."

***

tidningen året runt, nummer 13, 2016

Från Året Runt. Foto: Lotta Modin och privat

Journalisten Lotta Modin gjorde ett  mycket fint reportage om mig och mitt Nepal. Mycket fakta och många fina bilder fick plats på de två sidorna. Besöksfrekvensen på vår hemsida har ökat dramatiskt efter reportaget.

***

fredagspodden - drömmen om målajord

***

En dag i november fick jag besök av Maria Estling-Vanneståhl. Hon ville intervjua mig till sin podd, Drömmen om Målajord. Hör här det fina resultatet.

Länk: https://soundcloud.com/dr-mmen-om-m-lajord/7-det-ar-for-barnen-jag-jobbar-ett-samtal-med-super-carina-aynsley

***

gefle dagblad oktober 2015

Ajj La Vjoo Aynsley medverkade vid en Rosa Bandet-kväll på Forumlokalen i Gävle.

Evenemanget var välbesökt och inbringade drygt tre tusen kronor till Cancerfonden.

" ... Vid ett bord stod Carina Aynsley och sålde hantverk tillverkade av kvinnor i Nepal. Det blev alltså dubbelt upp med bidrag både till de nepalesiska kvinnorna och till Cancerfonden.

– Man gör så gott man kan, sa Carina Aynsley som ofta åker som volontär till Nepal ... "

Moniqa Swälas

***

ljusdalsposten 27 april 2015

Foto: Carinas kamera

"Carina Aynsley kommer från Ljusdalstrakten. Tidigare har hon bott i Färila och Järvsö, och är i dag bosatt i Sundsvall. Hon åker regelbundet till Nepal för att köpa hantverk av företagarkvinnor. På söndagen sålde hon för 2500 kronor på vårmässan i Sundsvall, och donerade pengarna till Läkare utan gränsers arbete i Nepal. Tidigare har hon arbetat som volontär på barnhem i Nepal.

– Jag har varit i kontakt med mitt fadderbarns pappa. Nu vet jag att de är i säkerhet. De har lämnat sitt hem och sover på ett munkkloster tillsammans med munkarna ute på gården. Så jag är lättad, säger Carina Aynsley.

Johannes Berndalen

***

***

youtube "över en fika"

***

Se reklamfilmen på Youtube, om novellen  Gröna bönor. 

dagbladet 17 november 2014

Foto: Carinas kamera

Utdrag ur artikeln:

Hallå där, Carina Aynsley, författare i Sundsvall som nu ger sig ut på fikareleaseturné för novellantologin "över en fika"

Vad är det du ska göra på din fikareleaseturné?

Jag åker runt på fik med två författare till som också finns med i den här antologin. Vi säljer och signerar exemplar av antologin och eftersom alla 32 berättelser utspelar sig på fik så kändes det naturligt att vi också har release på fik. På onsdag vid lunchtid finns jag på Pallas i Sundsvall.

Annelie Ledin

060–663541

annelie.ledin@mittmedia.se

***

författarkurs.se

"Bland det vackraste som finns är att få se drömmar bli verklighet. Det känns därför som ett privilegium varje gång en före detta kursdeltagare hör av sig och berättar att det är bokutgivning på gång. Ett jättegrattis till er alla – och tack för att vi nu får läsa era böcker!"

Så skriver Jorun Modén, Författarkurs.se, med anledning av att två av hennes elever finns med i samma novellantologi. 

Det är Ariton Förlags "Över en fika", som kommer ut 25 oktober, där Carina och Susanne Agnvall är två av novellisterna. 

Klicka här för att läsa Joruns hela inlägg. 

***

hemmets journal

Foto: Carinas kamera

På resa till Lofoten tillsammans med Hemmets Journal!

***

youtube #älskanoveller

Se novellisternas egen reklamfilm för boken: 

del 1

del 2

***

Reklamfilm på Youtube inför antologin Insikter.  

***

sundsvalls tidning april 2013

"Hon älskar landet hon hatar

2010 åkte Carina på en gruppresa till Nepal. I tre veckor var hon i landet och gick en bergsvandrig och kollade på den vackra naturen. Men det var något som gnagde i henne, gatubarnens situation, all missär och smuts. När hon återvände till Sverige hade hon en ny drivkraft.

Så börjar artikeln i Sundsvalls tidning om Carina Aynsley och hennes volontärsresor till Nepal. 

Fakta: Kvinnors rättigheter i Nepal

1963 förbjöds diskriminering av kvinnor.

Kvinnor har inte rätt att ärva jord eller till bidrag vid skilsmässa.

Pojkar får bättre föda, vård och skolgång och behöver inte arbeta lika hårt i hemmet som flickor.

Det är vanligt att småflickor säljs till bordeller i Indien.

Källa: Nationalencyklopedin

hudiksvalls tidning nov 2013

***

ljusdalsposten maj 2012

     Foto: Per Jonsson

***

ljusdalsposten 24/2 2012

Jobbar med före detta gatubarn

STOCKSBO/KATHMANDU/LJUSDALS-POSTEN

Carina Larsson från Stocksbo gör en insats för flickorna på ett barnhem i Nepal.

Strax före jul lämnade Carina Larsson från Stocksbo Sverige för att under de kommande månaderna arbeta på ett barnhem för gatubarn i Nepal. Hon är nu inne på sin sjunde vecka i landet och har hunnit ta del av det tuffa livet många av människorna lever. Landet är vackert men isolerat belägget i Himalaya, kantat av några av världens högsta berg. På naturupplevelser är landet rikt, men i övrigt mycket fattigt.

***