Carina Aynsley * Omdömen och recensioner

ROMAN

                              

Grannen from Hell

  • Grannen på Europaturné!

LÄSARNA:

"Du har så härlig humor!"

"Läs Grannen from Hell! Den gillade jag. Skrattade och grät om vartannat."

"Rekommenderar varmt  ...  en lättläst språkmelodi rätt igenom. Handlingen består av vänlig vardag två barndomskompisar emellan och en välkomponerad intrig med en annorlunda knorr. Dessutom får man en blandad kompott av sex smått bisarra, men välskrivna små berättelser som bonus."

"Fasiken vad bra denna är!!! Köp den!!! Skratt och tårar erbjuds."

"Gillade den skarpt. Mustig med härliga förvecklingar. Rakt på och bra språk."

"Den är riktigt, riktigt bra."

"Den är helt galet underbar! Arto Passilinna, släng dig i väggen!"

"Jag tyckte mycket om den!"

"Jag läste Grannen from Hell av Carina Aynsley. Rekommenderas. Äkta känsla, bra språk, humoristisk och med oväntade förvecklingar. Det är bara en sak: Den skulle ha varit tjockare!"

RECENSIONER:

"Tack för en toppenbok! Fastnade direkt för berättelsen. Men tänkte snabbt att jag redan listat ut hur det hela låg till och kände en liten besvikelse. Men blev grundlurad då inget var som jag trodde. Otroligt mysig och fängslande liten historia. Lättläst och perfekt läsning i hängmattan. Och de sex små berättelserna var av oväntat innehåll. Korta och annorlunda. 

Betyg: 5 av 5"

"När man läst titelberättelsen bjuds man på några kortare berättelser till och även om många av dem också är lite småkluriga (min favorit är Samtal över en köksbänk) så är det Grannen from hell som verkligen är stjärnan.

Grannen from hell är en lättläst och enormt underhållande berättelse som fick mig att skratta högt ett antal gånger. Det här är min typ av humor! Jag vill definitivt läsa mer av den här författaren!"

Humoristisk, fartfylld och trevlig.

______________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ (⭐)

"Min åsikt: Underhållande, fängslande & lättläst!!!"

"Carina Aynsley är drottningen av noveller och andra korta texter ... Även de andra små berättelserna är levande och spännande och får mig att snarast läsa mer av Carina ... Konsten att skriva kort men koncist är just en konst och Carina Aynsley bemästrar den ... Grannen får trots att han är from hell 8 av 10 kakor." 

"Det här är en så osannolik berättelse att den nästan kunde vara sann. Jag skulle vilja se den som en pjäs, eller film, för att få mig ännu fler goa skratt. Carina Aynsley skriver fängslande och jordnära, så att man kommer personerna in på livet. Hon lyckas väva ihop alla trådar fint och har gjort en riktigt bra bok! Läs den och få många goa skratt! Jag kunde inte slut läsa när jag väl börjat ... Den får fem stjärnor av fem möjliga! 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare"

" ... "Historien utvecklar sig till en salongskomedi som skulle kunna platsa på någon av Stockholms privatteatrar med förvecklingsföreställningar på repertoaren. I likhet med sådana skådespel slutar Aynsleys inledningsnovell i någorlunda fröjd och gamman och man har haft det rätt mysigt fram till dess." ...  

***

BLOGGBOK

                                      

Ajj La Vjoo - 90 dagar i Nepal

LÄSARNA:

"Har nu läst din bok.Den är så härlig å alldeles underbar! Jag hoppas jag får läsa fler böcker av dig i framtiden."

"Tankarna går till ett Torsten Ehrenmark-kåseri, men med en allvarlig underton."

"Avslutade kvällen med Carina Aynsleys fantastiska bok har kommit fram till dag 49 "Tankensdag". Du är härlig Carina underbara historier o bilder."

"Har börjat läsa boken och trots att jag har följt din blogg så noga så är det nästan omöjligt att sluta läsa den."

"Du har skrivit boken som ingen annan kunnat göra, och mitt i allt elände kunde du även få fram humor. Du berättade och skrev så levande att det kändes som om jag varit med där."

"Hej! Din bok var underbart skriven. Länge sen jag läste en så välskriven bok. Tack för att du skrev den!"

"Nu har jag sträckläst din bok, jättekul verkligen! Det man kändes som man verkligen var på plats. Tack för en trevlig läsning."

"Det är svårt att inte tycka om den."

"Nu har jag läst klart din fantastiska bok Tack för några härliga stunder."

"Har nästan läst ut boken, den är underbar, man lever med i barnens liv och historia. Och du har formulerat allt så enkelt, HÄRLIGT, HÄRLIGT!"

"Har nyss läst ut din bok, underbar, man får en tår i ögat då och då. Mycket bra, så fortsätt o res, men framför allt fortsätt o skriv."       

"Vill sända ett STOOOOOORT tack till Carina Aynsley för din fantastiska bok "Ajj La Vjoo - 90 dagar i Nepal", jag- som inte ens gillar att läsa- har slut på bok efter bara 3 dagar av semestern...!"

”Du får inte ändra något i boken. Den är så stark och känslosam.”

"Jag brukar inte läsa böcker men den här är mycket lättläst och spännande." 

"Jag läser en liten bit i taget i din fina bok - och önskar att jag ägde en bit av ditt mod ... :)"

"Har läst din bok och njutit av varje mening!!! Gulledej som skriver med sån känsla att jag nästan tror att jag varit med och upplevt allt med dig!"

"Jag hann till femtonde dagen, då öppnades kranarna.. Vi har det fantastiskt bra här i Sverige vad vi än hittar på å gnälla om så har vi det SÅ bra!"

"Du visade bilder och berättade om Nepal, jag köpte boken. Tänker nu mycket på gatubarnen i Nepal! Läste boken, det blev hårdläsning till sista sidan."

***

                                

LJUDBOK

                                             

Synd - Carina Aynsley tolkar de sju dödssynderna

RECENSIONER:

JSPR Bokblogg

"I början är jag tveksam, men efter hand växer det här för mig. Det är en konst att beskriva en människa som läsare och lyssnare älskar att hata."

LÄSARNA:

"Jag har lyssnat på dina noveller. Allihop. Bitte var ju en höjdare. Förstår hon är arbetslös - lite dryg att ha å göra med. Snyggt hopknutet på slutet."

E-BOK

                                            

Anna-Maria och Dick

RECENSIONER:

“Skaplig och bitvis smårolig/tokig novell-även om jag tycker att slutet kom i hastigaste laget. Ändå helt klart godkänd för mig!”

Anna-Maria och Dick fick betyg 3 av Barbro. Vid tillfället hade hon betygsatt 390 böcker och genomsnittsbedömningen var 2,99 så vi är mycket nöjda.

***

                                

NOVELLER

                                         

Över en sommarfika

RECENSION:

"Eftersom jag själv medverkar i den här novellantologin, som handlar om Livets Mening, så tänker jag inte betygsätta den – men jag tänkte tipsa om vilka noveller jag tyckte bäst om! Riktiga Kvinnor av Carina Aynsley. Om hur två streck på en graviditetstest kan tolkas på så olika sätt."

***

Över en vårfika

RECENSION:

"Det är ett helt gäng välskrivna noveller som spänner från vemod till det mer makabra – nåt för alla med andra ord!!"

***

Över en höstfika

"Tyckte Din novell var mycket gripande och BRA Super-Carina Aynsley och blev tårögd när jag läste den."

"Jag vill bara berätta jag tycker väldigt mycket om din novell. Den är (i mitt tycke) en av de bästa novellerna i antologin. Jättefin. Och du lyckades verkligen knyta ihop novellen, vilket inte är så lätt alla gånger. Ville bara att du skulle få veta det!"

"Åh, nu har jag läst din novell i Över en höstfika. Den är underbar!"

***

Över en fika

RECENSIONER:

Dast Magazine

Gröna bönor av Carina Aynsley tas vi till Elsas konditori, dit Gittan då och då går med sin morfar, som dricker sin tretår på fat och sörplar, som man gjorde förr, ett numera ovanligt fenomen som beskrivs detaljerat. Och kaffebesöket ger tillfälle för morfar att berätta om hur han smugglade kaffebönor efter andra världskriget. En novell i novellen.

***

Bakom masken

LÄSARNA:

"Har nu läst hela novellsamlingen "Bakom masken"! Har inte hittat någon plats att gilla dina tre bidrag, så det får bli här: GILLA, GILLA, GILLA! "

"Jag har läst dina tre noveller i samlingen "Bakom masken" och tyckte verkligen mycket om dem! Jag har inte läst noveller sedan jag var liten och läste "Veckans chock" varje gång jag sov över hos min moster."

RECENSIONER:

"Det här är en härlig blandning berättelser med det gemensamma, bakom masken, som berättas på fjorton olika sätt. Jag sträckläste boken och rekommenderar den varmt. Det är härliga berättelser, oväntade upplösningar, bra språk och välgjord. Läs den! Den får fyra stjärnor av fem möjliga."

Carina Aynsleys noveller: 

Nio miljoner anledningar: Många vändningar. Spännande. Intressant. Mycket bra. 

Fripassageraren: Precis min typ. Väldigt bra. Gullig. Slutet ... 

Medan rosorna blommar: Lite underlig. Sorgsen. Gullig. Okej. 

***

Insikter

RECENSIONER:

"Insikter är en novellantologi som innehåller 32 berättelser av lika många författare och handlar om hur människor har kommit till insikt på olika sätt. En del texter är självupplevda, andra är fiktiva. Överlag är novellerna bra och tankeväckande och en eller två är en lagom dos till kvällen. Man svävar iväg i sömnen med en ny tanke och vaknar med kanske ännu en."

***

                                        

NOVELLER

                                             

Med pirrande mage och stapplande steg

LÄSARNA:

"Jag vill bara berätta att jag köpte boken "Med pirrande mage och stapplande steg" av min författarkollega Super-Carina Aynsley och nu har jag läst den varje kväll för min 6-åriga dotter. Hon längtar efter varenda ny berättelse och inte ens den nya Bamse-tidningen har blivit läst. Varje historia är jättebra och passar så perfekt för ett barn som precis börjat i skolan. Och berättelserna är precis lagom långa för högläsning."

"Jag har läst din och din svärfar Jimmys berättelser och de är båda så fina. Jag fick faktiskt tårar i ögonen."

"Hej Carina, vill bara säga att min dotter älskar boken Med pirrande mage och stapplande steg. Hon ligger som ett ljus i sängen och lyssnar och då och då kommer hon med egna funderingar."

***

#Älskanoveller - 30 nyanser av kärlek

LÄSARNA:

"Läser din novell. Åh. Så vacker. Blev så starkt berörd. Tårögd. Vilken underbar novell!"

"Har läst din novell. Så fin. Så välskriven och dramaturgisk perfekt."

"Har läst novellen En doft av Emser av Super-Carina Aynsley. Så då mår jag bra resten av dagen."

"Emser den var såååå bra."

"Din novell älskar jag - den gör mig varm och mjuk och förhoppningsfull, känns väldigt äkta!"

”Läser noveller som får hjärtat att hoppa, pirra, gå i tu och värmas. Tack alla författarna till ‪#‎Älskanoveller - 30 nyanser av kärlek”.

"Läst din novell i ‪#‎Älskanoveller‬ och den är helt Underbar!"

RECENSIONER:

BTJ

"Det är berättelser om kärlek som ger glädje, sorg, smärta, lidande och som berör. Jag tror alla kan hitta några, kanske många, favoriter i boken. Det är en kärleksfull blandning." skriver BTJ i sin recension.

"Sedan finns det förstås en handfull noveller som jag fastnar extra för. Dessa är, utan inbördes ordning: Carina Aynsley – En doft av Emser, Ebba Range – Lidelse-fulla begär, Anna Wahlgren – Väck mig inte om jag drömmer, Jessica Svensson – Mellanrum"

"När Ordberoende Förlag gav ut den första #Älskanoveller med undertiteln 26 nyanser av Sverige, skrev jag en entusiastisk recension här i DAST. Min anmälan slutade: “Jag har läst och begrundat alla berättelserna och det märkliga är att dom är bra hela högen. Alla deltagarna kan bli författare. Det är väl sensationellt! Kanske blir den här boken ett minnesmärke i svensk litteratur!?”. Nu kommer en ny #Älskanoveller med underrubriken 30 nyanser av kärlek. Faktiskt skulle jag kunna upprepa mitt omdöme. Jag har läst och begrundat men inte hittat ett enda bidrag som jag inte gillar."

"Som kanske framgått så pendlar novellerna mellan eros och agape (kärlek utan sexuell innebörd). De är alla välskrivna och den genomsnittliga nivån är ganska hög. Om könsfördelningen är typisk för vad som sker i dagens skönlitteratur så är återväxten bland kvinnliga författare säkrad."

***

#Älskanoveller-26 nyanser av Sverige

LÄSARNA:

"En klar normalfördelning med tyngd i mitten, några svagare inslag och så några riktiga guldkorn (hunden Stalin, de jävla galonisarna och han som han först... Och så Viktigt meddelande till allmänheten icke att förglömma). "

"Fan Carina! Du skriver så himlans bra! Pulshöjning och med hjärtat i halsgropen!"

"Jag gick rakt på det göttiga och läste din novell först, jisses vad bra Carina! Så spännande! Känns som att du har tänkt, 'ok, vi utgår från det värsta, nu hur kan vi få det att bli ännu värre?'"

"Gillade den skarpt. Du lyckas baka in en mindre roman på få sidor:-) Spännande och bra skrivet! En deckare i mini-format."

"Vilket driv, vilket tempo! Inte många lugna stunder här inte. Spännande."

"Vilka bra noveller, rekommenderar varmt att köpa boken!!!"

"Jättebra! Så spännande på så kort tid."

"Det var en jättebra text Carina."

RECENSIONER:

"Jag har läst och begrundat alla berättelserna och det märkliga är att dom är bra hela högen. Alla deltagarna kan bli författare. Det är väl sensationellt! Kanske blir den här boken ett minnesmärke i svensk litteratur!?"

Man tycker detta är ett intressant projekt, man ägnar ett stycke åt sociala medier, som Facebook. Som jag uppfattar det är man också lite fascinerad över att inte alla svenskar frenetiskt ägnar sig åt att skriva deckare, utan här finns alla möjliga genrer. Bland annat nämner man dramatik och kidnappning och larm i en kemisk industri …

Recensenten tycker också det är intressant att det är så få etablerade författare med i samlingen, och att det finns en hel del ”konstnärer” som är över trettio år här. 

***