Lilla Bokhandeln * Vänners böcker

(frakt tillkommer på alla bokbeställningar)

***

Erik Nilshammar

rysare

 • Gammelgrav - vågar du läsa?
 • Erik föreläser om sin bok på SeniorExpo i Östersund, januari 2020
 • Signeringsdags

Erik Nilshammar, författare från Färila, Hälsingland. Erik har tidigare gett ut ett glesbygdsepos i tre delar på eget förlag, men denna hans senaste bok Gammelgrav - 13 skymningsrysare (juli 2020) liknar inget annat!

"I det nordvästra hörnet av Hälsingland ligger bortglömda platser som gömmer dunkla minnen av det som en gång varit. En av dessa är Gammelgrav, en otillgänglig ravin som skär genom sandheden och mynnar ut i Ljusnan. Det sägs att där finns guld som vaktas av vittrorna. Guld som ingen tillåts hitta. Endast en tunn hinna skiljer oss från denna värld. Allt som behövs är en liten rispa för att det som en gång glömts åter ska göra sig påmint. Novellsamlingen Gammelgrav innehåller 13 vittnesmål om vad som händer när den tunna hinnan brister."

Njut av en novellsamling med små skräckisar från skogarna runt Färila: läs och rys med Goblifar eller huka dig när dimman sänker sig över Skrebb ... 

Förhoppningsvis får vi under 2021 njuta av Eriks nästa projekt, en kriminalskröna som utspelar sig i 1710-talets Hälsingland. 

***

noveller

Tretton bitar av mig. Tretton titlar, tretton ämnen och mer än tretton karaktärer. Från det ockulta till en öm kärlekshistoria. Preteritum och presens, den allvetande berättaren och i jag-form. En blandning av sött och salt, korta och snärtiga berättelser samt några som är lite längre med mer kött på benen. Noveller i sin prydnad. 

Man får veta hur det känns att förlora en bror, vreden och vanmakten som sköljer över. Viljan att dra tillbaka tiden för att kunna vara där för att hjälpa och trösta trots att olyckan sker på andra sidan jordklotet. 

Per Berg är den före detta byråkraten som välsignats med det underfundiga språket. Han är numer bosatt i Katrineholm och debuterade 2018 med romanen Fadern, sonen och den heliga anden. Pers livsdevis är"Det är bättre att vara en snäll djävel än en elak fan."

***

biografier från Tibet

 • Min väg till Tibet: 50 kronor
 • Baksidestext: Min väg till Tibet
 • Ingen väg tillbaka: 50 kronor
 • Baksidestext: Ingen väg tillbaka

Liebel Litteraturförlag/Dorothea Liebel

Dorothea Liebel är uppväxt i Tyskland och kom till Sverige som tonåring. Under årens lopp har Dorothea arbetat som översättare och tolk inom många skilda områden.

Förlagets vision är att bekanta och berika svenska läsare med tyskspråkiga författare som ännu inte är kända i Sverige.

***

                                        

                                                              

Helena Josephson

erotiska noveller & roman

Kär-lekar är en samling erotiska noveller om till synes vanliga människor som hamnar i oväntade och erotiskt laddade situationer.

Lea i novellen På hög höjd i natten är väl medveten om var hennes gränser för otrohet går, och hon ger sig hän i erotisk lek utan att uppleva några problem. I de övriga novellerna utmanas gängse uppfattning om trohet, moral, sexualitet och kristen tro.

Gränsöverskridanden och brutna tabun förändrar livet. Människorna njuter nyväckt lust och sötma i tillvaron, samtidigt som smärtsamma konsekvenser drabbar dem. 

Men nya dörrar öppnas och ger möjlighet till försoning, fördjupad tro och kärlek.

Gud i London är Helena Josephsons självbiografi med baksidestexten: 

"”Ett biobesök planerades för ungdomarna på psyket. Personalen hade valt att de skulle se filmen Gökboet. Den visade en psykiatrisk vuxenklinik i USA. Jack Nicholsons uppgift i filmen liknade hennes egen uppgift på avdelning 92. Han befann sig ”vallraffande” på avdelningen och hade till uppgift att revolutionera den uråldriga och dåliga psykvården i USA. Precis som Elisabet hade han mängder med energi och idéer och han verkade med kärlek, humor och mod.”

 • Kär-lekar
 • Gud i London

***

Britta Ivarsson Possnert

noveller

"Från det att jag var åtta år och inte visste hur livet skulle bli skrev jag sagor. Tills jag blev pensionär och visste hur livet blev och skrev om hur det varit och om funderingar kring åldrandets process. Däremellan pågick livet och några händelser blev noveller som jag vill dela med mig av. Ett urval av mina noveller från förr tills nu."

Så beskriver författaren själv sin härliga novellsamling, Novellfesten och det är sannerligen en fest som heter duga!  Klicka här för att läsa Carina Aynsleys blogginlägg om Novellfesten.

Britta Ivarsson Possnert är Leksandstjejen som blev KBT-terapeut i Uppsala och så småningom författare. Hennes första roman, Under Bara Britta, gavs ut 2018. 

***

Pia F Davidson

roman

 • Pia F Davidson
 • Astrids resa
 • Thoras arv

Astrids resa utspelar sig 1893 och handlar om förvecklingar, smarta kvinnor, missförstånd och list. Astrid har gjort en klassresa, haft två äkta män och förlorat ett barn. Och trots att hon bara är drygt trettio har hon bestämt sig för att det får vara nog med romantik. Hon får en inbjudan till London och där vänds hennes liv upp och ner. Såklart! Astrids resa är berättad med humor och av vissa jämförd med ett stänk Oscar Wilde. 

Thoras arv: Thora arbetar på Ingeborgs café som osar av svettiga uniformer och surrogatkaffe. En dag kliver hennes morbror in och ber henne om en ytterst ljusskygg tjänst. Över 70 år senare stöter Ethel ihop med Morgan i en blomstrande syrenhäck, och tillsammans försöker de reda ut sanningen kring de okända foton hennes far lämnat efter sig.

Pia F Davidson är köttmästaren som kastade kniven. Klicka här för att läsa Carina Aynsleys blogginlägg om Astrids resa. Pia är numer författare på heltid och hennes pocket böcker Astrids resa (som är hennes fjärde roman) kom ut i april 2020 och Thoras arv den 12 maj 2021.  

***

självbiografi * roman

 • Blondie: 50 kronor
 • Baksidestext: Blondie
 • Birgitta Andersson, Täby
 • Birgitta Andersson med ett nytt manus

Birgitta Andersson-Backlund debuterade vid 67 års ålder med självbiografiska Blondie. Hon har en bakgrund som prostituerad och kriminell, men har även arbetat som journalist och drivit egna företag. Blondie blev en succé och har sedan utgivningen sålt i cirka 100 000 exemplar. 

Som nyfödd är Birgitta Andersson nära att bli lämnad i en snödriva. Som sjuåring blir hon våldtagen och som nioåring rymmer hon hemifrån. Som tolvåring prostituerar hon sig. Som tonåring blir hon utnämnde till Sveriges gangsterdrottning av kvällspressen. Birgitta har tillbringat mer än sexton år i fängelser och på institutioner och har fött två barn i fängelse.

Ur Birgitta Stenbergs förord: "Denna bok är helt unik, Birgitta Andersson skildrar ett liv på så djupa nivåer att de flesta av oss inte anat att de finns. Och sedan hur hon mot alla odds tack vare sin härliga fräckhet når upp till ytan där man kan stå ut med livet." 

Vill du läsa en stark självbiografi ska du läsa denna! 

***