Carina Aynsley * Bokhandel * Mina böcker

                                    

                                                     

 

 

 

"Grannen from Hell " har fått många fina  recensioner och omdömen. Här är några: 

 

Autumnleaf: ”Tack för en toppenbok! Fastnade direkt för berättelsen. Men tänkte snabbt att jag redan listat ut hur det hela låg till och kände en liten besvikelse. Men blev grundlurad då inget var som jag trodde. Otroligt mysig och fängslande liten historia. Lättläst och perfekt läsning i hängmattan. Och de sex små berättelserna var av oväntat innehåll. Korta och annorlunda. Betyg: 5 av 5″

 

Läsare: "Bland det roligaste jag läst". 

 

Boklysten: " ... Efter en relativt lugn början tar berättelsen fart och fortsätter i rasande tempo med oväntade vändningar och hisnande förvecklingar som får mig emellanåt att skratta högt ... Grannen from hell är en lättläst och enormt underhållande berättelse som fick mig att skratta högt ... Jag vill definitivt läsa mer av den här författaren!"'

 

Villa Freja: " ... Humoristisk, fartfylld och trevlig."

______________________ 
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ (⭐)

 

                                   

 

                                                   

                                                                                             

ROMAN

Grannen from Hell, Whip Media

"Det här är en så osannolik berättelse att den nästan kunde vara sann. Jag skulle vilja se den som en pjäs, eller film, för att få mig ännu fler goa skratt."

 

Handling: Lisa från Gävle reser till Koskenjärvi i norra Finland för att söka sina rötter. Det visar sig vara en inte helt enkel uppgift och de två semesterveckorna blir mer händelserika och livsavgörande än hon kunnat ana.

Förutom Grannen from Hell bjuder Carina på sex små bisarra berättelser. 

Mycket nöje!

 

"Jag skulle vilja se den som pjäs eller film för att få mig änu fler goa skratt"

"Historien utvecklar sig till en salongskomedi som skulle kunna platsa på någon av Stockholms privatteatrar med förvecklingsföreställningar på repertoaren."

"Gillade den skarpt! Mustig, med härliga förvecklingar. Rakt på och bra språk"

"En roman med  rafflande överraskning på slutet. Glatt överraskad även av de andra små novellerna."

"Du har så härlig humor!"

Fler recensioner och omdömen

                                         

 

BLOGGBOK

Ajj La Vjoo - 90 dagar i Nepal

 

Bloggbok från Carina Aynsleys volontärtid i Nepal: "Detta är berättelsen om 90 dagar. 

90 dagar bland Himalayas berg, buddhistmunkar och världens vänligaste folk. 

90 dagar bland gatubarn, kyla, löss och total misär. 

90 dagar fullproppade med upplevelser och vardagsäventyr."

Överskottet från bokförsäljningen har gått tillbaka till Nepal, öronmärkt till framtida yrkesutbildning för flickorna på barnhemmet. 

 

(Klicka HÄR för att läsa mer om Carinas verksamhet i Nepal)

 

"Vill sända ett STOOOOOORT tack till Carina Aynsley för din fantastiska bok "Ajj La Vjoo - 90 dagar i Nepal", jag- som inte ens gillar att läsa- har slut på bok efter bara 3 dagar av semestern...!"

"Tankarna går till ett Torsten Ehrenmark-kåseri, men med en allvarlig underton."

"Har läst din bok och njutit av varje mening!!! Gulledej som skriver med sån känsla att jag nästan tror att jag varit med och upplevt allt med dig!"

"Jag läser en liten bit i taget i din fina bok - och önskar att jag ägde en bit av ditt mod ... :)"

Läs fler recensioner och omdömen. 

                                                         

 

FÖR BARN

Med pirrande mage och stapplande steg, Whip Media

Sagor för barn som ska börja eller just börjat i skolan. "Den berör vardagssituationer, drömmar och förväntningar, men även mobbning och utanförskap." En härlig bok att läsa tillsammans med dina skolbarn eller barnbarn. Jobbar du på förskola eller lågstadiet kan boken vara ett lämpligt diskussionsmaterial. Carinas novell heter Gluggen och handlar om utanförskap. 

Som kuriosa kan vi berätta att Carinas svärfar, James Aynsley, debuterade som 88-årig författare i denna bok. Hans Skuggan är en fin, tankeväckande liten berättelse. 

"Min dotter älskar boken. Hon ligger som ett ljus i sängen och lyssnar och då och då kommer hon med egna funderingar."

Läs fler recensioner och omdömen. 

                                                      

 

SKRIVTIPS

 

 

Skriver du? Har du kört fast? Eller är det så att du gärna skulle vilja komma igång? Detta kan vara din hjälp på vägen! Sverigeförfattarnas bästa skrivtips. För en investering på 50 kronor får du många goda råd och användbara tips! 

                                              

 

E- och ljudböcker

  • 1) Ajj La Vjoo - 90 dagar i Nepal/e-bok
  • 2) Anna-Maria och Dick, Melker förlag/e-bok
  • 3) Dejting i juletid, Melker Förlag/e-bok
  • 4) Som en tjej, Morkerdottir Förlag/e-bok
  • 5) Synd, Whip Media/ljudbok

1) Ajj La Vjoo - 90 dagar i Nepal - Bloggbok från Carina Aynsleys volontärtid i Nepal: "Detta är berättelsen om 90 dagar.  90 dagar bland Himalayas berg, buddhistmunkar och världens vänligaste folk. 90 dagar bland gatubarn, kyla, löss och total misär. 90 dagar fullproppade med upplevelser och vardagsäventyr."  

"Vill sända ett STOOOOOORT tack till Carina Aynsley för din fantastiska bok "Ajj La Vjoo - 90 dagar i Nepal", jag- som inte ens gillar att läsa- har slut på bok efter bara 3 dagar av semestern...!"

2) Anna-Maria och Dick: "Äntligen hittar Anna-Maria sin stora kärlek, eller ... En trevlig novell med oväntat slut, signerad Carina Aynsley." 

"Bitvis smårolig/tokig novell - även om jag tycker att slutet kom i hastigaste laget."

3) Dejting i juletid: I e-novellen Dejting i juletid söker Ellen kärleken genom internetdejting. Men allt är inte alltid som det verkar vara. Och, jodå, en del av innehållet är baserat på Carina egen erfarenhet av nätdejting ...

4) Som en tjej: En samling berättelser om tjejer i olika åldrar. Carinas novell heter En för alla, alla för en och utspelar sig på en begravning där "tjejgänget" samlats för att ta farväl av en väninna.

5) Synd: Carina Aynsley tolkar de sju dödssynderna: högmod, girighet, avund, vrede, lättja, frosseri och vällust. Följ Bitte Jonssons syndiga och bitvis dråpliga livsäventyr. (Uppläsare: Marie Oliv)

Läs fler recensioner och omdömen här

E- och ljudböcker beställs via nätbokhandel, t ex Adlibris, Bokus, Storytel.

                                             

 

UTOMLANDS

Anna-Maria en Dick, Stortebeeker Nederländerna

Novellen Anna-Maria och Dick är översatt till nederländska och ges ut både i pappersform och som e-novell under hösten 2015. Förlaget Stortebeekers grundare, Edith Sybesma, är kvinnan som översatt bland andra Håkan Nesser, Fredrik Backman och John Ajvide Lindqvist. Och nu Carina Aynsley. Vi är glada, hedrade och stolta över vårt nya samarbete över gränserna!

                                       

Bok- och Biblioteksmässa Göteborg, 2015, med Edith Sybesma

                                                

 

                                           

 

 

                                        

 

 

                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOVELLER

Över en sommarfika, Ariton Förlag

Den femte fikaantologin från Ariton Förlag, av många ansedd som den bästa. Carina Aynsley bidrar med en berättelse om barnlöshet - frivillig och ofrivillig - som har fått fina omdömen av läsare och bokbloggare. Den heter Riktiga kvinnor. 

"Jag tänkte tipsa om vilka noveller jag tyckte bäst om!

Riktiga Kvinnor av Carina Aynsley. Om hur två streck på en graviditetstest kan tolkas på så olika sätt.  ...... Överlag är det alltid spännande hur olika författare tolkar ämnet på så skilda sätt. En bra novellsamling där det finns nåt för alla."

NOVELLER

Över en vårfika, Ariton Förlag

I Ariton Förlags Över en vårfika är temat denna gång sådant man inte pratar om. Carina Aynsley deltar med sin novell Skuld och skam.

Över en vinterfika, Ariton Förlag

Ariton Förlags tredje fikaantologi! Temat denna gång är livsförändring och självklart finns en novell av Carina Aynsley med: Plötsligt händer det.

En kvinna mitt i livet ställs inför sina svåraste utmaningar någonsin.

"Jag hade såklart med boken på semester ... kunde inte lägga den ifrån mig. Vilken fantatiskt bra läsning!"

                                          

Över en fika, Ariton Förlag

Över en fika kan mycket hända. Här har trettiotvå novellister bidragit med varsin berättelse som utspelar sig i cafémiljö. Är du intresserad av hur man smugglar kaffe på bästa sätt bör du läsa Carinas novell Gröna bönor, baserad på verkliga upplevelser och äventyr från ett brittiskt handelsfartyg strax efter andra världskriget.  

"Dast Magazine: Vi tas till Elsas konditori, dit Gittan då och då går med sin morfar ... Och kaffebesöket ger tillfälle för morfar att berätta om hur han smugglade kaffebönor efter andra världskriget. En novell i novellen."

                                           

#Älskanoveller - 30 nyanser av kärlek

Carina Aynsleys novell heter En doft av Emser: "Hon bar den nya kjolen, röd med svarta prickar, i tre våder. Röd sjalett över håret och knuten under hakan som modet föreskrev. En blå Impala stannade. Mannen som körde hade placerat ena armen lite nonchalant mot passagerarsätets ryggstöd: Hoppa in. "

"Din novell älskar jag - den gör mig varm och mjuk och förhoppningsfull, känns väldigt äkta!"

"Jag har letat ditt telefonnummer för jag måste höra rösten på den som skrivit denna novell. Den är bland det bästa jag läst!"

                                        

De sju dödssynderna, Ariton Förlag

Sju böcker med vackra omslag av Josephine Öhrlund. Tjugotre svenska författare tolkar de sju dödssynderna: Högmod, Girighet, Avund, Vrede, Lättja, Frosseri och Vällust. Följ Carina Aynsleys karaktär Bitte Jonssons äventyrliga och bitvis dråpliga vandring genom syndadalen.

Även förorden är spännande läsning, skrivna av bland andra Robert Wells, Linda Bengtzing och Carl Jan Granqvist. 

Bitte Jonssons öden och äventyr finns även i ljudboksformat: "Synd", de sju dödssynderna tolkade av Carina Aynsley. 

                                                                    

 

Insikter, Ariton Förlag

Trettiotvå novellister berättar om en eller flera viktiga insikter i livet. Carinas novell heter En livstid och utspelar sig under hennes volontärtid bland gatubarn i Nepal:  "De kom från ingenstans. Bara stod där. Så fruktansvärt smutsiga, toviga och trasiga. Deras hudfärg såg ut att vara grå och svart. De var höga på något, förmodligen lim. Min första tanke var att jag måste medverka i en kalkonfilm. I mörkret, omringad av en mängd oidentifierbara varelser. Vad händer nu?"

                                                     

 

 

UPP

                                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Över en höstfika, Ariton Förlag

Carina Aynsley medverkar även i denna "fikabok". Novellen är en stillsam vardagshistoria om liv och död,  Ett vaniljhjärta till påtåren. 

"Jag vill bara berätta att jag tycker väldigt mycket om din novell. Den är i mitt tycke en av de bästa i antologin!"

Dast magazine: 

"... Enda problemet för en recensent är att hela högen noveller ligger på så hög nivå att man helst vill skriva om dem alla ... " 

                                              

Synd, Whip Media

Carina Aynsley tolkar de sju dödssynderna: högmod, girighet, avund, vrede, lättja, frosseri och vällust. Följ Bitte Jonssons äventyrliga vandring genom syndadalen. Uppläsare Marie Oliv. 

"Jag har lyssnat på dina noveller. Allihop. Bitte var ju en höjdare. Förstår hon är arbetslös - lite dryg att ha å göra med. Snyggt hopknutet på slutet."

Beställs på Storytel, Adlibris, Bokus etc

                                                 

 

 

 

 

 

 

 

#Älskanoveller - 26 nyanser av Sverige

Den första antologin i serien #Älskanoveller. Carina Aynsleys bidrag heter Viktigt Meddelande till Allmänheten och är en dramatisk och spännande historia om vad som kunde ha hänt i Sundsvall den tionde oktober. 

"Gillar den skarpt! Du lyckas baka in en mindre roman på få sidor :) Spännande och bra skrivet. En deckare i miniformat." 

                                          

 

 

 

 

 

 

Bakom masken, Whip Media

Fjorton författare tolkar temat "bakom masken". Carina Aynsley deltar med tre noveller: Nio miljoner anledningar, Fripassageraren samt Medan rosorna blommar.

Bakom masken säljs till förmån för Läkare utan gränser. 

"Har nu läst hela novellsamlingen "Bakom masken". Har inte hittat någon plats att gilla dina tre bidrag, så det får bli så här: GILLA, GILLA, GILLA!"