Carina Aynsley * Bokhandel * Mina böcker

                             

ROMAN:

Grannen from Hell

"Det här är en så osannolik berättelse att den nästan kunde vara sann. Jag skulle vilja se den som en pjäs, eller film, för att få mig ännu fler goa skratt." 

HandlingLisa från Gävle reser till Koskenjärvi i norra Finland för att söka sina rötter. Det visar sig vara en inte helt enkel uppgift och de två semesterveckorna blir mer händelserika och livsavgörande än hon kunnat ana.

Förutom Grannen from Hell bjuder Carina på sex små bisarra berättelser. Mycket nöje!

"Bland det roligaste jag läst."

"Betyg: 5 av 5″

"Skulle kunna platsa på någon av Stockholms privatteatrar."

"Mustig, med härliga förvecklingar. Rakt på och bra språk."

"Du har så härlig humor!"

Fler recensioner och omdömen

***

                                         

 

                                                      

 

SKRIVTIPS

 

 

Skriver du? Har du kört fast? Eller är det så att du gärna skulle vilja komma igång? Detta kan vara din hjälp på vägen! Sverigeförfattarnas bästa skrivtips. För en investering på 50 kronor får du många goda råd och användbara tips! 

                                              

 

E- och ljudböcker

  • 1) Ajj La Vjoo - 90 dagar i Nepal/e-bok
  • 2) Anna-Maria och Dick, Melker förlag/e-bok
  • 3) Dejting i juletid, Melker Förlag/e-bok
  • 4) Som en tjej, Morkerdottir Förlag/e-bok
  • 5) Synd, Whip Media/ljudbok

1) Ajj La Vjoo - 90 dagar i Nepal - Bloggbok från Carina Aynsleys volontärtid i Nepal: "Detta är berättelsen om 90 dagar.  90 dagar bland Himalayas berg, buddhistmunkar och världens vänligaste folk. 90 dagar bland gatubarn, kyla, löss och total misär. 90 dagar fullproppade med upplevelser och vardagsäventyr."  

"Vill sända ett STOOOOOORT tack till Carina Aynsley för din fantastiska bok "Ajj La Vjoo - 90 dagar i Nepal", jag- som inte ens gillar att läsa- har slut på bok efter bara 3 dagar av semestern...!"

2) Anna-Maria och Dick: "Äntligen hittar Anna-Maria sin stora kärlek, eller ... En trevlig novell med oväntat slut, signerad Carina Aynsley." 

"Bitvis smårolig/tokig novell - även om jag tycker att slutet kom i hastigaste laget."

3) Dejting i juletid: I e-novellen Dejting i juletid söker Ellen kärleken genom internetdejting. Men allt är inte alltid som det verkar vara. Och, jodå, en del av innehållet är baserat på Carina egen erfarenhet av nätdejting ...

4) Som en tjej: En samling berättelser om tjejer i olika åldrar. Carinas novell heter En för alla, alla för en och utspelar sig på en begravning där "tjejgänget" samlats för att ta farväl av en väninna.

5) Synd: Carina Aynsley tolkar de sju dödssynderna: högmod, girighet, avund, vrede, lättja, frosseri och vällust. Följ Bitte Jonssons syndiga och bitvis dråpliga livsäventyr. (Uppläsare: Marie Oliv)

Läs fler recensioner och omdömen här

E- och ljudböcker beställs via nätbokhandel, t ex Adlibris, Bokus, Storytel.

                                             

 

UTOMLANDS

Anna-Maria en Dick, Stortebeeker Nederländerna

Novellen Anna-Maria och Dick är översatt till nederländska och ges ut både i pappersform och som e-novell under hösten 2015. Förlaget Stortebeekers grundare, Edith Sybesma, är kvinnan som översatt bland andra Håkan Nesser, Fredrik Backman och John Ajvide Lindqvist. Och nu Carina Aynsley. Vi är glada, hedrade och stolta över vårt nya samarbete över gränserna!

                                       

Bok- och Biblioteksmässa Göteborg, 2015, med Edith Sybesma

                                                

 

                                           

 

 

                                        

 

 

                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BLOGGBOK/BIOGRAFI:

Ajj La Vjoo - 90 dagar i Nepal

"Tankarna går till ett Torsten Ehrenmark-kåseri, men med en allvarlig underton."

Handling:  "Detta är berättelsen om 90 dagar. 90 dagar bland Himalayas berg, buddhistmunkar och världens vänligaste folk. 90 dagar bland gatubarn, kyla, löss och total misär. 90 dagar fullproppade med upplevelser och vardagsäventyr."

"Jag läser en liten bit i taget i din fina bok - och önskar att jag ägde en bit av ditt mod."

"Vill sända ett STOOOOOORT tack till Carina Aynsley för din fantastiska bok, jag som inte ens gillar att läsa har slut på bok efter bara 3 dagar av semestern!"

Fler recensioner och omdömen

***

FÖR BARN & NOVELLER:

                     

FÖR BARN

Med pirrande mage och stapplande steg

"Min dotter älskar boken. Hon ligger som ett ljus i sängen och lyssnar och då och då kommer hon med egna funderingar."

Handling: Fint illustrerade sagor för barn som ska börja eller just börjat i förskola/skola. En härlig bok att läsa tillsammans och samtala om med ämnen som utanförskap, vänner, spöken, planeter och skuggor. Carina Aynsleys novell heter Gluggen och handlar om utanförskap. 

Jag och min svärfar James Aynsley som även han medverkar med en fin novell om en levande skugga. 

Agneta Sjödin med vår fina sagobok. 

***

NOVELLANTOLOGIER:

Över en sommarfika

"En bra novellsamling där det finns nåt för alla."

Handling: Den femte fikaantologin från Ariton Förlag, av många ansedd som den bästa. Carina Aynsley bidrar med novellenn Riktiga kvinnor, om barnlöshet - frivillig och ofrivillig - som har fått fina omdömen av läsare och bokbloggare.

"Jag tänkte tipsa om vilka noveller jag tyckte bäst om! Riktiga Kvinnor av Carina Aynsley. Om hur två streck på en graviditetstest kan tolkas på så olika sätt."

Fler recensioner och omdömen

***

#Älskanoveller-30 nyanser av kärlek

"Din novell älskar jag - den gör mig varm och mjuk och förhoppningsfull, känns väldigt äkta!"

Handling: Trettio berättelser om kärlek och passion. Carina Aynsleys novell heter En doft av Emser: "Hon bar den nya kjolen, röd med svarta prickar, i tre våder. Röd sjalett över håret och knuten under hakan som modet föreskrev. En blå Impala stannade. Mannen som körde hade placerat ena armen lite nonchalant mot passagerarsätets ryggstöd: Hoppa in."

"Jag har letat ditt telefonnummer för jag måste höra rösten på den som skrivit denna novell. Den är bland det bästa jag läst!"

Fler recensioner och omdömen

***

REABÖCKER!

3 VALFRIA FÖR 100 KR:

                                          

Novellantologier:

Över en vårfika

"Ett helt gäng välskrivna noveller." 

Handling: Temat i denna "fika-bok" är sådant man inte pratar om. Carina Aynsley medverkar med sin novell Skuld och skam.

"De spänner från vemod till det mer makabra – nåt för alla med andra ord!!"

Fler recensioner och omdömen

***

Över en vinterfika

"Jag hade såklart med boken på semester ... kunde inte lägga den ifrån mig."

Handling: Ariton Förlags tredje fikaantologi med tema livsförändring. I Carina Aynsleys novell Plötsligt händer det ställs en kvinna mitt i livet inför sina svåraste utmaningar någonsin. 

"Vilken fantatiskt bra läsning!"

Fler recensioner och omdömen

***

Över en höstfika

"Jag vill bara berätta att jag tycker väldigt mycket om din novell. Den är i mitt tycke en av de bästa i antologin!"

Carina Aynsley medverkar även i denna "fikabok". Novellen är en stillsam vardagshistoria om liv och död,  Ett vaniljhjärta till påtåren. 

"... Enda problemet för en recensent är att hela högen noveller ligger på så hög nivå att man helst vill skriva om dem alla ... " 

***

Över en fika

"Dast Magazine: Vi tas till Elsas konditori, dit Gittan då och då går med sin morfar ... Och kaffebesöket ger tillfälle för morfar att berätta om hur han smugglade kaffebönor efter andra världskriget. En novell i novellen."

Trettiotvå berättelser som utspelar sig i cafémiljö. Är du intresserad av hur man smugglar kaffe på bästa sätt bör du läsa Carinas novell Gröna bönor, baserad på verkliga upplevelser och äventyr från ett brittiskt handelsfartyg strax efter andra världskriget.  

***

#Älskanoveller - 26 nyanser av Sverige

Den första antologin i serien #Älskanoveller. Carina Aynsleys bidrag heter Viktigt Meddelande till Allmänheten och är en dramatisk och spännande historia om vad som kunde ha hänt i Sundsvall den tionde oktober. 

"Gillar den skarpt! Du lyckas baka in en mindre roman på få sidor :) Spännande och bra skrivet. En deckare i miniformat." 

Fler recensioner och omdömen

***

De sju dödssynderna - sju delar

Ett tjugotal svenska författare tolkar de sju dödssynderna: Högmod, Girighet, Avund, Vrede, Lättja, Frosseri och Vällust. Följ Carina Aynsleys karaktär Bitte Jonssons äventyrliga och bitvis dråpliga vandring genom syndadalen. Även förorden är spännande läsning, skrivna av bland andra Robert Wells, Linda Bengtzing och Carl Jan Granqvist. 

Bitte Jonssons öden och äventyr finns även i ljudboksformat: "Synd", de sju dödssynderna tolkade av Carina Aynsley. 

***

Insikter

Trettiotvå novellister berättar om en eller flera viktiga insikter i livet. Carinas novell heter En livstid och utspelar sig under hennes volontärtid bland gatubarn i Nepal.

***

Bakom masken

"Har nu läst hela novellsamlingen "Bakom masken". Har inte hittat någon plats att gilla dina tre bidrag, så det får bli så här: GILLA, GILLA, GILLA!"

Handling: Fjorton författare tolkar temat "bakom masken". Carina Aynsley deltar med tre noveller: Nio miljoner anledningar, Fripassageraren samt Medan rosorna blommar.

                                                     

 

 

UPP

                                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

Carina Aynsley tolkar de sju dödssynderna: högmod, girighet, avund, vrede, lättja, frosseri och vällust. Följ Bitte Jonssons äventyrliga vandring genom syndadalen. Uppläsare Marie Oliv. 

"Jag har lyssnat på dina noveller. Allihop. Bitte var ju en höjdare. Förstår hon är arbetslös - lite dryg att ha å göra med. Snyggt hopknutet på slutet."

Beställs på Storytel, Adlibris, Bokus etc

                                                 

 

 

 

 

 

 

 

                                          

 

 

 

 

 

 

Synd, Whip Media