Webbutik * Läckra väskor & vackra sjalar

***

                

                             

Handledsväska/plånbok

Ursnygg, mindre handledsväska alternativt plånbok. Färg: röd

En sko med prydnadsstenar dekorerar framsidan. Baksidan är slät. Den medföljande lilla kedjan gör plånboken till handledsväska. Insidan är av hård papp med flera fack. 

ETT FÅTAL KVAR!

***

"Risväska"

Ett underbart sätt att ta vara på resurserna är att tillverka snygga väskor av rissäckar. Eller hur? Denna väska tillverkad av jutesäck med dragkedja och tygfoder. 

OBS - endast en kvar!

***

Liten "festväska"

Liten, tunn och vacker väska med mandala-mönster. Färgglad, passar såväl till yngre som äldre flickor. Dessa väskor brukar vi köpa i stora mägder av kvinnor som säljer dem ute på gatana för att tjäna sitt levebröd.

FINNS ENDAST EN GRÖN OCH EN SENAPSGUL KVAR.

OBS färgen kan avvika något från fotografierna.

***

                                                   

                 

                   

                     

                     

               

Väska - rektangulär

Snygg väska, mått ca 240x155, lämplig som necessär, förvaring av resehandlingar eller liknande. Inköpta i munkarnas väldigt fina klosterbutik på Kopan Monastery, Tinchulee.

Finns i flera olika färger och mönstersättningar. OBS färgen kan avvika något från fotografierna.

***

SJALAR FRÅN BHAKTAPUR

Pashminasjal - made in Nepal

  • 4) Pashminajal - svart/grå
  • 6) Cashmeresjal - beige/grå unisex

Vi är så glada över att köpa vackra sjalar från Sabina i Bhaktapur. En stad känd för sina vackra träarbeten och sitt Durbar Square. Att hela innerstaden är bilfri är ett stort plus. 

Efter den stora jordbävningen april 2015 trodde vi att "vår" sjalbutik försvunnit även den, då vi inte fick någon kontakt med ägaren. Döm om vår förvåning när Carina Aynsley under en pilgrimsresa november 2019 kom till Bhaktapur och den lilla butiken stod kvar, mitt i smeten med raserade byggnader och byggställningar av bambu. När hon hukade sig in genom den lilla dörren möttes hon av ett "Welcome back, didi!" Välkommen tillbaka, storasyster. Sabina kände genast igen henne trots att fyra år hade gått och det blev lite av kram- och tårkalas när baini och didi möttes igen. Lilla- och storasyster. Självklart köpte vi ett gäng sjalar! 

Sjalar: 100% pashmina respektive cashmere.

OBS färgen kan avvika något från fotografierna.

***

Liten väska/portmonnä/sminkväska

Liten, fin väska. Blåmönstrad. 

Mått cirka 12x14 cm. Dragkedja. 

***