Ajj La Vjoo * Föreläsning och bildvisning

                       

Bakgrund

Carina och Bobby Aynsley har besökt Nepal ett tjugotal gånger. De har bott i kloster och på barnhem, besökt skolor, sjukhus och träffat gatubarn, varit ute med hjälpsändningar i slumkvarter och tältläger, gråtit över hemlösa hundar och barn. Carina har även pilgrimsvandrat i Himalaya och jobbat som volontär på barnhem. Hon har nära relation med barnhem i Kathmandu och kan hjälpa dig/din organisation eller klass med ett "eget" barn att sponsra med skolgång för en månadspeng! 

                                      

Bildvisning * Mitt Nepal

Söker du en spännande och annorlunda aktivitet till ditt föreningsmöte? Vill du ha en intressant föreläsning och bildvisning på ditt studieförbund eller bibliotek, din skola, kyrka, klubb eller någon annan sammanslutning? 

                                           

Spännande föreläsning om att vara volontär!

Är dina studenter, elever eller deltagare intresserade av volontärarbete? De kanske till och med redan planerar sin volontärtid, i Sverige eller utomlands? Carina Aynsley har erfarenhet av volontärskap i Sverige och Nepal och berättar inspirerande och engagerande om sina erfarenheter, lärdomar och misstag.

Carina har föreläst i grundskoleklasser, gymnasiet, i kyrkor och hos studieförbund. 

                                        

Hur blir man författare?

Vill du prata noveller, skrivande och författarskap? Hur kommer man igång? Hur blir man utgiven?

Carina har ett tjugotal noveller publicerade på olika förlag (papper, e-bok och ljudbok), är utgiven i Nederländerna och gav ut sin första roman 2016. Hon har berättat om sitt skrivande på flera bibliotek runt om i landet. 

Vid önskemål kan denna föreläsning kombineras med en kortare bildvisning "Mitt Nepal" där Carina Aynsley även berättar om sin bloggbok "Ajj La Vjoo - 90 dagar i Nepal". 

                      

Ingen föreläsning är den andra lik,

vi har tusentals foton och miljoner berättelser att förmedla.

Carina Aynsley har föreläst och visat sina bilder med ett otal teman: 

* pilgrimsvandring i Himalaya

* kvinnligt företagande i Kathmandu

* gatubarn och barnhem

* barnens situtation, före och efter jordbävningen

* sjuk- och tandvård i Nepal

* att vara katt i Kathmandu

* att vara volontär

* rädd eller modig?

* hur man blir författare

* eller en mix vi kallar Mitt Nepal. 

Tidsåtgång för en kombinerad föreläsning och bildvisning är cirka 45 minuter. Ett tips är att se till att det finns utrymme för åhörarnas frågor, intresset brukar vara stort!

Vi har alltid hantverk med till försäljning - så som smycken, väskor, handgjort papper, tovat och en mängd andra saker, allt efter vad vi har i lager. 

Carina Aynsley signerar även sin bok, Ajj La Vjoo - 90 dagar i Nepal. 

                   

Några alternativ: 

* renodlad föreläsning/bildvisning med efterföljande försäljning

* föreläsning/bildvisning med efterföljande försäljning + ni bidrar med ett belopp till valfritt, riktat bidrag till ett behjärtansvärt projekt i Nepal

* föreläsning/bildvisning med efterföljande försäljning + signerat exemplar av Carinas bok Ajj La Vjoo - 90 dagar i Nepal till åhörarna

                   

                                                     

Saxat från Reumatikerförbundet Hudiksvalls hemsida: 

"Vilket trevligt medlemsmöte det blev med Carina Aynsley som berättade och visade film om sina många besök i Nepal. I 45 minuter satt vi som trollbundna och lyssnade och tittade på fantastiska bilder. Förutom det hade Carina dukat upp fina hantverk från Nepal i form av hattar, kattbon, väskor, smycken, kläder och mycket annat."

Länk till artikeln

                    

                             

Foton från arrangemang