Ajj La Vjoo * Fadderbarn

                                

Ingen kan rädda alla, men alla kan göra något!

                                                      

                                                          

Moonlight Childrens Home

Ajj La Vjoo har ett nära samarbete med Moonlight Childrens Home, ett barnhem för flickor i stadsdelen Lalitpur, Kathmandu. Barnhemmet är beläget en mil utanför stadskärnan där luften är lättare att andas och omgivningarna är gröna och vackra. Man bor granne med bergen och har vidunderliga vyer.

Barnhemmets grundare, Mister Bimal Osti, har blivit en av våra närmaste vänner i Nepal och ett besök hos Bimal och "hans" flickor är ett måste när vi kommer till Kathmandu. För närvarande härbärgerar man 21 flickor, men ambitionen är att så småningom kunna ta emot ytterligare nio. 

Att driva barnhem i Nepal är inte lätt. Kostnaderna är höga och det gäller att hitta sin utkomst. På Moonlight Childrens Home odlar man egna grönsaker samt driver en liten höns- och kycklingfarm. Man är rädd om djuren, de är dyra i inköp, och man har en liten sjukstuga om ett höns skulle behöva vård.

Särskilt i april är kostnaderna skyhöga, när ny skoltermin börjar och man har utgifter för skolböcker, uniformer och terminsavgifter. För att bli mindre sårbara vill man gärna ha flera sponsorer till samma barn.

Vi har hjälpt Bimal och flickorna genom att (hitintills) värva åtta sponsorfamiljer här i Sverige. Det är inget betungande åtagande. Du bestämmer vilket belopp du vill investera varje månad (100 kronor eller mer), pengar som är riktade mot  vårt fadderbarns skolgång. De praktiska detaljer kring inbetalning etcetera gör vi upp om tillsammans. 

Barnen är mycket intresserade av oss, våra familjer och vårt liv. Att skriva en rad då och då samt bifoga ett par  foton via mail är mer uppskattat än du kan ana. 

 

Är du intresserad av ett eget fadderbarn? Alternativt bidra mer sporadiskt? Hör av dig så förmedlar vi kontakten! Vi hjälper dig även med det praktiska om du så vill (självklart sköts området med fadderbarn av Carina och Bobby privat och inga avgifter, skatter eller dylikt tas ut). 

                                              

 

  • Familjen Osti och Carina Aynsley
  • En av flickorna plockar ägg
  • Blomkål

                                            

Ajj La Vjoo har ett eget fadderbarn!

  • Ester Chepang, 7 år
  • Carina och Esther Chepang, 7 år

Vi har den stora glädjen att få presentera vårt eget fadderbarn! Ester Chepang är sju år och har bott på Moonlight Childrens Home sedan 2012. Hon kommer från Dandebas Makwanpur-distriktet, drygt tre mil utanför huvudstaden Kathmandu.

 

År 2009 avled Esthers far efter att ha blivit ormbiten när han var ute i djungeln för att leta honung. Esthers mamma väntade då barn. Fyra månader efter födseln rymde hon med en annan man och lämnade två döttrar åt sitt öde. Barnen for illa, ingen såg till dem och de fick mest klara sig själva. En kvinna från en närbelägen kyrka tog med Esther till Kathmandu för att försöka hitta ett hem till henne. Så småningom hamnade Esther på Moonlight Childrens Home.

 

Esther behöver fler faddrar! Det kostar att hålla barnen i en bra skola: uniform, skolavgifter, läromedel och så vidare.

Vill du? Kan du? 

Du bestämmer själv hur mycket du investerar i ett barn per månad, förslagsvis 10 Euro (ungefär 100 kronor) eller mer.

Minst en gång per år får du personlig rapport och foton på ditt fadderbarn, samt brev och presenter varje gång vi besökt Nepal och barnhemmet.

 

Kontakta oss!

                                                               

 

 

UPP

                                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                      

 

                                                   

 

Anisha Shunuwar, 8 år

  • Carina och några av flickorna på Moonlight Childrens Home
  • Moonlight Childrens Home
  • Anisha Shunuwar, 8 år

Vill du bli fadder åt Anisha eller en annan liten flicka?

Anisha Shunuwar är åtta år och har bott på Moonlight Childrens Home sedan 2011. Hennes pappa stack hemifrån 2010 och lämnade sin fru med tre döttrar i Chitwan i sydvästra Nepal. Familjen tillhör ett mycket lågt kast. Mamman jobbade med städning och på jordbruk för att försöka försörja barnen och grannarna samlade ihop ris och mat för att de skulle överleva. När mamman blev sjuk och dog såg byborna till att de två yngsta systrarna kunde räddas till Moonlight Childrens Home.

 

Ingen kan rädda alla, men alla kan göra något.

Kan du? Vill du?

För 10 Euro i månaden (eller mer) hjälper du ett barn som Anisha att fullfölja sin skolgång. Bra skolor kostar i Nepal: avgift, uniform och läromedel.

Minst en gång per år får du personlig rapport och foton på ditt fadderbarn, samt brev och presenter varje gång vi besökt Nepal och barnhemmet. 

 

Kontakta oss!